Mozaik
HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA NAJAVILA SPEKTAKL

U Opatiji u veljači Dora i Glazbeni dani HRT-a
Objavljeno 12. prosinca, 2019.
Natječaj za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu otvoren je do 15. prosinca

Ususret najvećem televizijsko-glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije – izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – u HRT-ovu je studiju Bajsić održana konferencija za novinare u povodu idućih Glazbenih dana HRT-a i Dore 2020., koji će se održati u Opatiji 28. i 29. veljače 2020.

Nakon uvodnog spota pobjedničke pjesme na Dori 2019. i pjesme koja nas je ove godine predstavljala na Eurosongu, "Kao heroj", videolinkom se iz Splita javio i Roko, koji zbog gripe nije mogao biti jučer na pressici u Zagrebu, pa ga je na njoj zastupao autor pjesme Jacques Houdek. Potom su objavljene sve pojedinosti o pripremama za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije - Dora 2020., kao i kakav nas program Glazbenih dana HRT-a 2020. očekuje u Opatiji. Tom prigodom je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, izvijestio da je s Gradom Opatijom nedavno potpisan novi, dvogodišnji ugovor:

- Ove 2019. godine imali smo trodnevni spektakl i uspjeli smo zajedno vratiti sav onaj opatijski i medijski šušur koji je bio viđen tih dana u Opatiji. Bila je to stvar društvenog prestiža naći se ondje tih dana, sve su dvorane bile dupkom pune, tražila se karta više. Sljedeće 2020. godine Glazbeni dani HRT-a trajat će samo dva dana, 28. i 29. veljače. Tako će 28. veljače biti koncert Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u Dvorani Gervais s retrospektivom dosadašnjih opatijskih popularnih melodija. A u subotu, 29. veljače, opet ćemo sportsku dvoranu Marino Cvetković pretvoriti u jedan veliki kvarnerski TV studio u kojemu će se održati natjecanje Dora 2020. Vjerujem da ćemo i ove godine dobiti niz kvalitetnih skladbi. Nadamo se da ćemo dobiti dobrog natjecatelja koji će nas predstavljati na sljedećem Eurosongu u Rotterdamu u Nizozemskoj - rekao je Kazimir Bačić, a Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, istaknuo je važnost ovakve suradnje za Grad Opatiju.

- Dora je krenula iz Opatije. Onda je dugi niz godina nije bilo. Svi se sjećamo da je prva Dora bila u kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Mi smo već tada imali viziju da moramo izgraditi nove prostore zbog produkcijskih potreba. Zahvaljujem HRT-u i glavnom ravnatelju, gospodinu Bačiću, koji je prepoznao te nove prostore koje smo mi sagradili, a to je naš centar Gervais i dvorana Marino Cvetković - koja svojom arhitekturom, prostorom, ali i tehničkim mogućnostima zadovoljava sve zahtjeve HRT-a. Kad smo radili taj projekt, već smo unaprijed razmišljali o cjelokupnoj tehnici koja je potrebna za reportažna vozila, od napajanja struje, osiguranja... Kada smo sagradili cjelokupnu infrastrukturu, HRT je vratio Doru tamo gdje joj je mjesto, u Grad Opatiju, gdje je sve i počelo. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovor za sljedeće dvije godine, znači 2020. i 2021. Nadam se da će Dora još mnogo godina ostati u Opatiji. Nama to jako mnogo znači, Opatija je oduvijek bila grad festivala i zabavne glazbe - i konačno, Dora se vratila kući! - poručio je Dujmić.

- Nama je Dora produkcijski iznimno zahtjevan posao i vjerujem da ćemo ga odraditi i ovaj put odlično. Bit će 16 kandidata, vjerujem da ćemo dobiti jednu kompetitivnu pjesmu s kojom ćemo se boriti za vrh u Europi - kaže glavni urednik programa HTV-a Bruno Kovačević.

A voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a i Dora 2020. Tomislav Štengl podsjetio je da je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije otvoren još pet dana, do ove nedjelje, 15. prosinca, i dodao da se prijave mogu poslati poštom ili preko stranice prijava.dora.hrt.hr.

Tanja Kvorka
ove godine
MANIFESTACIJA TRAJE DVA DANA
Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike