Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV 57-GODIŠNJAKA

Baranjac oštetio tvrtku za 156 tisuća kuna
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
KNEŽEVI VINOGRADI - Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv 57-godišnjaka tereteći ga za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Kako navode u priopćenju, stavlja mu se na teret da je od 21. travnja 2015. do 1. veljače 2017. godine u Kneževim Vinogradima, kao direktor trgovačkog društva te jedina osoba ovlaštena za potpisivanje dokumentacije platnog prometa i raspolaganje sredstvima na žiroračunima navedenog trgovačkog društva (protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima), u više navrata s računa društva otvorenih kod dvije banke uzeo novac u ukupnom iznosu od 136.959,13 kuna. Novac nije utrošio u poslovne svrhe niti ga položio u blagajnu društva, nego je navedeni iznos zadržao za sebe da bi sebi i svome sinu pribavio veliku nepripadnu materijalnu korist. Tereti ga se da je poslovnom karticom društva platio vlastite obveze u ukupnom iznosu od približno 8800 kuna te da je novčanim sredstvima trgovačkog društva s računa otvorenog u jednoj banci podmirio svoja dugovanja na računu kartičarske kuće u ukupnom iznosu od 10.577 kuna. Također ga isto županijsko državno odvjetništvo tereti da je na račun svoga sina uplatio iznos od 500 kuna.

- Opisanim radnjama pribavio si je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 156.296 kuna, a svome sinu iznos od 500 kuna - stoji u priopćenju DORH-a. Pedesetsedmogodišnjaku stavlja se na teret i da si je od 1. veljače do 1. listopada 2016. u Kneževim Vinogradima, kao direktor trgovačkog društva i jedina osoba ovlaštena za potpisivanje dokumentacije platnog prometa te raspolaganje sredstvima na žiroračunima navedenog trgovačkog društva, isplaćivao 7420,79 kuna više od ugovorene netoplaće koja je, sukladno ugovoru o djelu, trebala biti u netoiznosu od tri tisuće kuna mjesečno te iznos od tisuću kuna mjesečno na ime putnih troškova. I.Getto
NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO...
Županijsko državno odvjetništvo ne navodi ime i prezime okrivljenika, ni o kojemu je trgovačkome društvu riječ, a kako neslužbeno saznajemo, navodne nepravilnosti dogodile su se u Kneževim parkovima, tvrtki u vlasništvu Općine Kneževi Vinogradi. Tvrtka je osnovana 1. travnja 2015. godine, i odmah je preuzela gospodarstvo i upravljanje komunalnom infrastrukturom Općine Kneževi Vinogradi. Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić nije htio ništa komentirati, istaknuvši samo kako je - na institucijama da odrade svoj dio posla.
Možda ste propustili...

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBOJSTVO

Vidio sam mladića s puškom u ruci

NOVČANA KAZNA U IZNOSU OD 5.000 KUNA

Mađar jurio osječkom obilaznicom 194 kilometra na sat

Najčitanije iz rubrike