Sport
DRUGA HNL

Druga momčad Osijeka do pobjede je stigla nakon mjesec i pol dana
Objavljeno 2. prosinca, 2019.
Nakon mjesec i pol dana Osijek II je napokon pronašao žrtvu u Drugoj HNL. U Gradskom vrtu palo je Međimurje, pa se u bijelo-plavim redovima sad lakše diše. Bila je to solidna nogometna predstava koju je je djelomično pokvario slabi sudac Ante Čuljak iz Zagreba, koji je pokazao čak deset žutih kartona u jednoj sasvim običnoj utakmici, a osim toga poklonio je gostima kazneni udarac koji na kraju nije iskorišten. Mogao je taj susret otići i u drugom smjeru da su gosti iskoristili dvije velike prilike koje su imali u prvom poluvremenu. Inače, taj dio susreta završen je bez pogodaka, a vidjeli smo po dvije dobre prilike s obje strane. U 11. minuti Jesenović je u čistoj situaciji zaustavio Dagu, isto je u 20. minuti na drugoj strani učinio Barešić protiv Ikića, Jesenović se iskazao i u 30. minuti kada je zaustavio Marina, a Neven Hlišć je nakon pogreške Gačića propustio možda i najbolju priliku prvog dijela kada je s desetak metara opalio visoko preko vrata. U drugom poluvremenu stigli su pogodci. U 49. minuti Marin je udario, činilo se, bezopasnu "svijeću" u kazneni prostor gostiju, no vjetar koji je puhao poigrao se loptom dok je bila u zraku, što je otežalo posao gostujućem stoperu Knezoviću, a uporan je bio Todorov, na kraju došao do lopte i mirno prebacio Jesenovića - 1:0. Deset minuta kasnije Todorov je odlično proigrao Marina, koji je izašao sam pred Jesenovića te ga mirno svladao - 2:0. Nakon toga nogometaši Osijeka II imali su još dvije vrlo zrele prilike za rješavanje pitanja pobjednika, ali je udarce Dage i Marina zaustavljao raspoloženi Jesenović. U završnici susreta gosti su krenuli na "sve ili ništa", a u 78. minuti su dobili poguranac od suca Čuljka. Jedan bezazleni dvoboj vratara Barešića Osijek II i napadača Međimurja Šimičića sudac je okarakterizirao prekršajem vratara Osijeka i dosudio kazneni udarac. S tribina se činilo kako nema govora o najstrožoj kazni jer do inercijskog kontakta između vratara i napadača došlo je kada je lopta već napustila teren. No Novoselec je namjestio loptu na bijelu točku i pogodio lijevu vratnicu, pa je pravda na neki način zadovoljena.
Ipak, gosti su tri minute kasnije uspjeli završnicu susreta učiniti neizvjesnom kada je Brcković lijepim udarcem s 13-14 metara iskosa naciljao malu mrežicu u suprotnom Barešićevu kutu - 2:1. No do kraja Osječani su sačuvali vodstvo i došli do važne pobjede koja ih vraća u gornji dio ljestvice. D.Keler
OSIJEK II**2 (0)

MEĐIMURJE**1 (0)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 150. Vrijeme prohladno. Teren dobar. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) - 5,5. Strijelci: 1:0 Todorov (49), 2:0 Marin (60), 2:1 Brcković (81). Žui kartoni: Soldić, Ilić, Beljo, Ćosić, Durdov (Osijek II), Šimičić, Knezović, Brcković, Hudećek, Patafta (Međimurje). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK II: Barešić 6,5, Ćosić 6,5, Gačić 6, Stanić 6,5, Todoroski 6 (od 53. Benić 6), Soldić 6, Ilić 6, Todorov 7 (od 80. Kuprešak -), Marin 7, Dago 6 (od 88. Durdov -), Beljo 6.

MEĐIMURJE: Jesenović 6,5, Hudećek 6, Knezović 5,5, Novoselec 6, Vidović 6, Hranilović 5,5, Patafta 6 (od 77. S.Hlišć -), N. Hlišć 5,5 (od 70. Hajdinjak 6) Brcković 7, Ikić 6, Šimičić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: MILE TODOROV (OSIJEK)
Najčitanije iz rubrike