Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

U Viljevu 14 udruga i više od 30 studenata
Objavljeno 30. studenog, 2019.
VILJEVO

U povodu Dana općine i zaštitnika Viljeva, sv. Andrije, jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednicu u Društvenom domu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Monika Fekete, a, uz načelnika Dominika Kneževića, njegovog zamjenika Tomislava Mađarić i općinskih vijećnika, nazočili su zamjenik župana Goran Ivanović, županijski vijećnik Dražen Trcović, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić te načelnici općina Magadenovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, kao i gospodarstvenici, obrtnici i predstavnici institucija i udruga. Predsjednica Monika Fekete istaknula je kako je želja stvoriti kvalitetnije uvjete za život komunalnom, gospodarskom, obrazovnom, socijalnom i ostalom infrastrukturom.

Načelnik Dominik Knežević osvrnuo se na realizaciju projekata bitnih za svekoliki razvoj i ulaganja u poboljšanje uvjeta života stanovnika Općine. Jedan od uspjeha u predškolskom odgoju i obrazovanju je i gradnja prvog vrtića u Viljevu te ulaganja u opremanje OŠ Ante Starčevića. Za svekoliki razvoj društvenog života općine važna je podrška za rad 14 udruga, za koje se godišnje izdvaja 400.000 kuna, a osim potpore srednjoškolcima, bitna je i pomoć za 33 studenta. Od važnijih je investicija, uz gradnju vrtića, i gradnja Centra, kompleksa od četiriju objekata (vatrogasni dom, ambulanta, poslovno-stambeni objekt, u kojemu će biti sjedište Općine i pošta, te društveni dom) u vrijednosti od 20 milijuna kuna. Završena je gradnja mrtvačnice u Kapelni i u planu je gradnja u Ivanovu, a ulaže se i u nerazvrstane ceste u naseljima te u pokretanje poslovne zone Križevci (stara karaula) i Krnjak.

Uime gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca i načelnika miholjačkih općina čestitku je uputio načelnik Općine Petrijevci Ivan Zelić. Čestitke Općini i na ostvarenim rezultatima i uspješan nastavak projekata uputio je i dožupan Goran Ivanović, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su Nagrade Općine Viljevo, a dobili su ih Zdenko Šumanovac za dugogodišnji rad i pomoć u radu udrugama s područja Općine Viljevo, NK Viljevo za 70 godina djelovanja i DVD Viljevo za 90 godina rada. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike