Mozaik
VELIKI USPJEH HRVATSKOG GLUMCA U VELIKOJ BRITANIJI

Višnjić dobio ulogu u novoj sezoni serije “Doctor Who”
Objavljeno 30. studenog, 2019.

Hrvatski glumac Goran Višnjić (46), iza kojega je već 20 godina uspješne karijere u Hollywoodu, na društvenim mrežama pohvalio se novim poslovnim uspjehom.

Naš je slavni glumac dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih britanskih serija "Doctor Who". Neki njegovi pratitelji nakon objave počeli su ispitivati o kojoj je ulozi riječ, mnogi nagađaju da će hrvatski glumac utjeloviti Nikolu Teslu, ali on nije želio otkriti detalje. Vijest o pojačanju u jednoj od najdugovječnijih britanskih serija prenose i tamošnji mediji.

- Uvijek sam bio veliki fan "Doctora Whoa", pa sam bio presretan kad sam dobio priliku glumiti jednu od meni najdražih povijesnih ličnosti, to će za mene biti posao iz snova - prenosi njegove riječi Metro, kojem je prva asocijacija na Višnjića uloga doktora Luke Kovača iz megapopularne američke serije "Hitna služba", pa su ga tako u tekstu i najavili, iako iza sebe ima uloge u više američkih serija, kao što su "Timeless", "Santa Clarita Diet", "The Boys"...

Višnjić će se pojaviti u 12. sezoni kultne serije "Doctor Who" čije bi emitiranje trebalo krenuti početkom iduće godine. Uz njega glumit će još poneki proslavljeni glumci poput Roberta Glenistera, Stephena Fryja i Lennyja Henryja, kojemu ovo nije prva uloga u ovoj seriji.

- Jedna od najvećih radosti serijala "Doctor Who" legendarni su glumci koji se žele priključiti Doktorovim avanturama. Bili smo oduševljeni izraziti dobrodošlicu Goranu i Robertu, čijim se radovima godinama divimo i volimo. Stvaraju dva ikonska lika koja će oduševiti i zabaviti - kazao je izvršni producent BBC-jevog hita Matt Strevens.

Ova legendarna serija na BBC-ju se emitira još od davne 1963., uz povremene pauze, a njezina nova sezona trebala bi stići na male ekrane već početkom 2020. godine. Ova sezona bit će druga na čelu s Chrisom Chibnallom kao glavnim scenaristom. Ovo je 12. sezona otkako je serija ponovno oživljena 2005., a ako se gleda ukupno od premijere, radi se o nevjerojatnoj 38. sezoni.

Kad je riječ o seriji, glumica Jodie Whittaker vraća se u ulozi Trinaestog Doctora, najnovije njegove inkarnacije koja putuje kroz vrijeme i prostor uz pomoć TARDIS-a. Uz nju ćemo ponovno gledati i Bradleyja Walsha, Tosin Cole i Mandipa Gilla te Grahama O‘Briena, Ryana Sinclaira i Yasmin Khan.

Prije nego što budemo imali priliku otkriti glumi li Višnjić doista Teslu u slavnoj britanskoj seriji, gledat ćemo ga u programu Hrvatske televizije u seriji “General” u kojoj glumi naslovnu ulogu generala Ante Gotovine. Osmodijelnu biografsku ratnu dramu Antuna Vrdoljaka, gledatelji Hrvatske televizije imat će priliku gledati od 9. prosinca na Prvom programu. Redatelj Vrdoljak scenarij je napisao na temelju knjige Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”.

Tanja Kvorka
Mnogi nagađaju da će hrvatski glumac utjeloviti Nikolu Teslu, ali on nije želio otkriti detalje
BLIŽE OBITELJI
Zgodni Šibenčanin još ovoga ljeta s novinarima Glorije podijelio je informaciju da s obitelji iz Kalifornije planira preseljenje u Veliku Britaniju. Tada je rekao da se sele, jer žele biti bliže obitelji u Hrvatskoj, a i njegovoj djeci nedostaju baka i djeda, no možda se već tada dogovarao ovaj važni angažman u Velikoj Britaniji koji bi mogao biti jako važan u njegovoj inozemnoj karijeri. Sa suprugom Evom, kćeri poznatog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka, ovog proljeća proslavio je 20 godina braka. S njima žive njihova djeca Tin (12), Vivien (10), Vigo (8), i Lana Lourdes (12), čija je majka Šibenčanka Mirela Rupić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike