Crna kronika
ZAPLJENA 25 KG MARIHUANE

Na Bajakovu s drogom pala dva mlada Kosovara
Objavljeno 21. studenog, 2019.
“Trava” je u 23 PVC paketa bila skrivena u bočnim stranama Mercedesa Sprinter
BAJAKOVO - Na graničnom prijelazu Bajakovo u ruke hrvatske policije i carinika pala je pošiljka od 25 kilograma marihuane, a zbog pokušaja krijumčarenja opojne droge uhićena su dva mlada Kosovara. Droga je otkrivena u utorak u ranim jutarnjim satima na ulazu u Hrvatsku iz Srbije.- Zajedničkim postupanjem policajaca i djelatnika carine, na graničnom prijelazu Bajakovo pronađeno je oko 25 kilograma opojne droge marihuane - javili su u srijedu iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Naime, policija i carinici kontrolirali su Mercedes Sprinter slovenskih registracijskih oznaka koji je na Bajakovo stigao iz Srbije. Na mjestu vozača bio je, navode u policiji, 32-godišnji državljanin Kosova, a u vozilu je kao putnik bio 22-godišnjak, također državljanin Kosova.

- Pregledom vozila, a potom i pretragom, u preinačenim dijelovima vozila pronađena su 23 PVC paketa marihuane - potvrdila je službenica za odnose s javnošću PU u Vinkovcima Marijana Maja Barbarić, dodavši i kako su obojica državljana Kosova uhićena. Nakon kriminalističkog istraživanja mladi Kosovari predani su u pritvorsku jednicu policije, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. "Travu" su sakrili u bočne strane Mercedesa.

Vukovarsko-srijemska policija ističe, inače, kako su posljednjih godinu-dvije znatno poboljšani rezultati kada je riječ o pronalaženju i zapljeni droga, kao i da se puno radi na terenu, a tako će se, ističe se, i nastaviti. Među većim ovogodišnjim zapljenama bila je ona iz veljače, kada je na Bajakovu u kombiju hrvatskih registracija koji je vozio 52-godišnjak nađeno oko 12,5 kilograma marihuane, a droga je bila skrivena u preinačenim dijelovima vozila, zapakirana u 35 paketa. Krajem ožujka je, također na Bajakovu, zaplijenjeno više od 120 kilograma hašiša i dva paketa "hašiš-ulja", sakrivenih u Mercedesu bugarskih oznaka s preinakama na podvozju, s 48-godišnjim bugarskim državljaninom za upravljačem. Krajem travnja je, pak, u akciji "Lonac" policija razbila lanac preprodavača droge na istoku Slavonije, a veću količinu droge - skrivenu u bačvi i zakopanu duboko u zemlju - pronašao je policijski pas As. Za "posao" s drogom osumnjičena su bila četiri muškarca iz Vukovara i Vinkovaca, kod kojih je bilo pronađeno više vrsta droge - 1,5 kilograma marihuane, oko 3,7 kilograma amfetamina speeda, oko 630 grama kristala MDMA, 1437 tableta ecstasyja, oko 13,6 grama gljive psilocibin...

Prema policijskim podatcima, u 2018. godini zaplijenjeno je ukupno oko 500 kilograma marihuane, a 80 osoba kazneno je prijavljeno zbog proizvodnje i/ili raspačavanja. Radilo se o 255 zapljena droga i 149 kaznenih djela iz područja zloporabe droga. Za 2019. dosad se navodi zapljena, između ostaloga, 50-ak kilograma "trave" i više od 4000 tableta ecstasyja, kao i više od 150 kaznenih djela i 122 prekršaja povezanih s drogama.

Sanja Butigan
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike