Osijek
OŠ “TIN UJEVIĆ”

“Škola dječjih prava”
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Dječja osječka kreativna kućica Dokkica i ove godine obilježava Međunarodni dan dječjih prava i to u partnerstvu s Osnovnom školom “Tin Ujević”, koja je ujedno Dokkici i partner u projektu “Učenje u zajednici”.

Međunarodni dan dječjih prava zagovara, promiče i slavi prava djece, provođenje dijaloga i akcija pomoću kojih će se izgraditi bolji svijet za najmlađe članove našeg društva. Dokkica, koja već dugi niz godina djeluje u području dječjih prava i provodi različite odgojno-obrazovne projekte i aktivnosti u kojima naglasak stavlja na dječju participaciju, prošle godine postala je članica Savjetodavnog odbora za dječju participaciju pri UNICEF-u Hrvatske. Ovim članstvom Dokkica će i dalje raditi na promociji i boljem razumijevanju dječje participacije koju smatra temeljnim kapitalom za kvalitetno obrazovanje djece i mladih. Program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava pod nazivom “Škola dječjih prava”, održat će se u srijedu, 20. studenoga, od 12.30 do 14 sati, u OŠ “Tin Ujević”, Opatijska 43.

U školi će biti postavljeno deset stanica na kojima će se odvijati različite aktivnosti na temu dječjih prava na kojima će djeca moći aktivno sudjelovati: Memory dječjih prava, Zastavice dječjih prava, Interaktivan plakat prava i obveza, Filmska stanica (Film o dječjim pravima), Školica dječjih prava, Dječja prava kroz hip-hop, Katapult dječjih prava, Različitosti, Speed date s ravnateljicom škole “Pitaj ravnateljicu”, i Speed date s dječjoj gradonačelnicom “Pitaj dječju gradonačelnicu”.

Program će završiti govorom dječje gradonačelnice Nere Grđan i kratkim glazbenim koncertom dječjeg banda iz Dokkice, a cijeli program popratit će dječji reporter Patrik Ljubojević, polaznik Kampa medijske pismenosti u Dokkici.

OŠ “Tin Ujević” i Dokkica pozivaju sve škole, djecu i ostale građane na program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava. E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike