Regija
PRI KRAJU VIŠEGODIŠNJA INVESTICIJA U NAŠIČKOM NOVOM SELU

Topalović: Novi dom među najljepšima u cijeloj županiji
Objavljeno 16. studenog, 2019.
NAŠIČKO NOVO SELO - U Našičkom Novom Selu u tijeku su radovi na pripremi za asfaltiranje pristupnih cesta i staza kod novosagrađenog društveno-vatrogasnog doma u Ulici braće Radić.

Naime, prije tri godine sagrađen je dom na zemljištu pokraj dječjeg igrališta i crkve sv. Ane. S obzirom na ograničenost financijskih sredstava, građevinski i obrtnički radovi odvijali su se etapno. Osim asfaltiranja prilaznih cesta i staza najavljenih za sljedeći tjedan, potrebno je još postaviti unutarnja rasvjetna tijela i nabavljeni namještaj i opremu te očistiti sve prostorije doma.

Novi mjesni dom u prizemlju ima višenamjensku dvoranu kapaciteta 200 osoba za brojne javne i privatne događaje, kuhinjski prostor, hodnik i sanitarne čvorove. Na katu su tri manje prostorije za udruge, jedna veća prostorija za mjesni odbor, ali i mini streljana. Svoj kutak u domu tako će imati DVD, udruga Hrvatska žena i Streljački klub. U sklopu doma nalazi se i vatrogasno spremište. Ukupna neto-površina zgrade društveno-vatrogasnog doma iznosi 475 četvornih metara, a vrijednost je ovog projekta 3,2 milijuna kuna.

- Realizacija je trajala nekoliko godina jer se radi o velikom, zahtjevnom projektu. To je jedan od projekata koji je najvećim dijelom financirala Općina Đurđenovac iz vlastitih sredstava. Gradnju doma s 20 posto sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a. Zadovoljni smo što se ova višegodišnja investicija u Našičkom Novom Selu privodi kraju - rekao je načelnik Općine Đurđenovac, Hrvoje Topalović.

Stanovnici Našičkog Novog Sela dobili su moderan i funkcionalan prostor u kojem će moći provoditi razne aktivnosti.

- Već sada, a zasigurno kada bude potpuno opremljen, bit će to najreprezantativniji mjesni dom na području Općine Đurđenovac i jedan od takvih na području Osječko-baranjske županije - ističe ponosno načelnik Topalović.

Našičko Novo Selo s tristotinjak stanovnika sa svojim udrugama jedno je od najaktivnijih naselja.

- Ovaj objekt jako puno znači budući da su udruge podstanari u starom domu koji je prodan. No razumijevanjem novog vlasnika koristimo ga bez naknade dok se ne preselimo u novi dom. Ponosni samo na naš novi dom i jedva čekamo da se počne koristiti - rekao je općinski vijećnik i jedan od aktivnijih stanovnika Našičko Novog sela,Tihomir Potnešil.

Očekuje se da će novi društveno-vatrogasni dom svoja vrata otvoriti sljedeće godine.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike