Regija
OUTDOOR CLASSROOM DAY

Škola bez granica - učili i igrali se izvan učionica
Objavljeno 13. studenog, 2019.
SLATINA - Među 25.000 škola i više od tri milijuna učenika, koji su diljem svijeta sudjelovali u ovogodišnjoj globalnoj kampanji Outdoor Classroom Day, bili su i učenici slatinske OŠ Eugena Kumičića. Riječ je o aktivnostima kojima se želi potaknuti djecu na učenje i igru na otvorenom, i tijekom nastavnog procesa u školi i u svakodnevnom životu.

- Budući da OŠ Eugena Kumičića sudjeluje u Erasmus+ KA1 projektu "Škola bez granica", kojim se, među ostalim, potiče i učenje koje nije opterećeno granicama i zidovima učionica te istraživačku nastavu i učenje na otvorenom, ova kampanja se uklopila u ciljeve projekta izravnim učinkom na školu, učitelje i učenike - istaknula je učiteljica engleskog jezika Silvija Mađarić.

U kampanji su sudjelovali svi učenici škole, odnosno učenici razredne i predmetne nastave te posebni odjeli i područne škole. Provedene su brojne aktivnosti izvan učionica, poput izrađivanja hranilica za ptice, oblikovanje Tete Kasnojesenke lišćem, izrađivali su jesenke vjenčiće, ukrašavali školski vrt apstraktnim i zanimljivim oblicima od lišća, na otvorenom čitali suvremene bajke i pjesme, istraživali prirodu i okolinu škole, proveli raznovrsne igre na otvorenom i druge aktivnosti. Zbog brojnosti i raznovrsnosti aktivnosti, teško je i nabrojiti što su sve učenici i njihovi učitelji učili radeći na otvorenom.

Učenici nižih razreda oponašali su prirodne pojave i raspoloženja uz glazbenu pratnju, radeći na tekstu razmatrali su boje, mirise i zvukove jeseni, pjevali pjesmice na engleskom jeziku, slikali proučenu i opipanu koru drveta, sagledavali ulogu sunca, vode, zraka i tla kao uvjeta života, motrili i predviđali vrijeme i promjene koje se događaju u prirodi… Učenici predmetne nastave bavili su se pantomimom, sastavljali pjesmice, čitali i analizirali ulomke književnih djela, ponavljali vrste riječi uz sportske aktivnosti, kreirali motive u okolišu, tako da je do punog izražaja došla korelacija nastavnih predmeta.

Svi su zaključili da je Outdoor Classroom Day dobro pripremljen i održan te da se savršeno uklopio u projekt "Škola bez granica", ali i da su ga učenici prihvatili s posebnim zadovoljstvom i rado sudjelovali u svim aktivnostima. P.Žarković
Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike