Mozaik
PROJEKT PLESNA MREŽA HRVATSKE U VINKOVCIMA

Ples ispunio vinkovačko kazalište
Objavljeno 12. studenog, 2019.
U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘ u Vinkovcima održan je program u sklopu projekta Plesna mreža Hrvatske. Projekt se bavi distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini gostovanjem predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima, uključujući i aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. U sklopu programa razvoja publike u kulturi, a u suradnji s vinkovačkim kazalištem, iz Plesne mreže Hrvatske organizirali su veliko plesno događanje u kojemu su sudjelovali: Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci i polaznice plesnog odjela Škole suvremenog plesa Ane Maletić, glazbenici na harmonici, Plesni klub D&D, Break grupa ‘‘Apelo‘‘ i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku. U sklopu programa održana su i edukativna predavanja.

Cilj je projekta određenim interpretativnim alatima i metodologijom detektirati, mapirati i aktualizirati potencijale plesne scene u gradovima, njihove pozicije prema kulturnim institucijama, odnos prema aktualnim kulturnim politikama i osviještenosti njihove aktualne pozicije u kulturi grada i javnim potrebama.

Glavni sudionik u projektu je GŠ Josipa Runjanina iz Vinkovaca te polaznice odjela Škole suvremenog plesa Ane Maletić, koje su sudjelovale u edukativnom-didaktičnom procesu "Pristup suvremenom plesnom djelu" plesnim projektom koji je osmislila voditeljica Olesja Martinjuk. M.Kokaj
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike