Osijek
EKO TRG NA OSJEČKOJ TRŽNICI

Vino - tradicija Banskog brda duga 386 godina
Objavljeno 7. studenog, 2019.
Prateći aktualne događaje, među kojima je ovih dana i krštenje mladoga vina, organizatori Eko trga na glavnoj osječkoj tržnici danas će posjetiteljima pripremiti priču o vinu, i to s južnih padina Banskoga brda.

Tradiciju vinogradarstva prezentirat će obitelj Szabo iz Karanca, točnije sestre Anasztazia i Andrea, mlade, obrazovane i uspješne poduzetnice koje ovu uspješnu tradiciju obogaćuju inovativnim sadržajima i u turizmu i u ugostiteljstvu. Riječ je o vinu pod štitom mitskog bijelog jednoroga, koji već gotovo četiri godine krasi grb ove obitelji iz Karanca. Okosnica poduzetništva ove dvije sestre baranjska je vinska "poezija", a tijekom današnjeg Eko trga posjetitelji će moći kušati vino i u izvornom obliku i u hrani.

Naime, vino će biti jedan od važnih sastojaka gulaša od šampinjona u ekoloncu organizatora, a obavit će se i martinsko krštenje mladoga vina, a sve to počinje u 9 sati.

Uz to, ondje će nastupiti i Vesela grupa, koja će cijeli događaj dodatno “začiniti” pjesmom i veseljem predstavljanja vina koje je i organizatorica Eko trga Ljiljana Olujić opisala kao djelo Božje, piće iskupljenja, okus tajne te mu dala brojne druge odlike koje su još od davnina govorili Homer, Martin Luther King, Galileo Galilei... Ma. M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike