Osijek
CZSS OSIJEK IMAT ĆE TRI RAZINE ZAŠTITE

Na obje lokacije
detektori i zaštitar
Objavljeno 9. listopada, 2019.
Nakon što godinama osim zaštitara, i to bez ovlasti na ulazu, osječki Centar za socijalnu skrb nije imao ni jednu drugu vrstu zaštite, situacija će se vrlo brzo promijeniti. Naime, ta će ustanova dobiti čak tri oblika zaštite, što nam je potvrdila ravnateljica osječkog CZSS-a Ivka Kaurinović.

Dobit ćemo sve, a to uključuje prolazni detektor, ručni detektor i tjelesnu zaštitu. I to nije sve, jer će sve navedene razine zaštite biti i kod nas u sjedištu, u Gundulićevoj 22, ali i u Jägerovoj 12, potvrdila nam je ravnateljica Kaurinović.

Bit će to, dakako, velika, i to pozitivna, promjena, s obzirom na to da podružnica osječkog CZSS-a u Jägerovoj 12 nikada nije imala nikakvu zaštitu. Uz to, ta je osječka ustanova, čini se, u prednosti u usporedbi s brojnim drugim u Hrvatskoj. Naime, prilikom nedavnog posjeta Đakovu ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković najavila je paket mjera za podizanje zaštite i funkcionalnosti u radu zaposlenih u sustavu socijalne skrbi. Tada je izjavila da ili već imaju ili će uskoro svi centri za socijalnu skrb imati jedan ili više oblika fizičke i tehničke zaštite na ulazu. Međutim, ravnateljica Kaurinović potvrđuje da će radnici osječkoga CZSS-a dobiti sva tri oblika, a što će im, bez sumnje, donijeti sigurnost u radu.

- Čim dobijemo sve te zaštite, logično je da očekujemo veću sigurnost nego do sada. To nam je i više nego drago - dodala je Kaurinović, objasnivši da je ugovor potpisan, odnosno sve su pripreme okončane i sad još čekaju da tehnička zaštita bude postavljena u ustanove. Očekuje se da će se to dogoditi vrlo skoro.

Inače, to neće biti i jedini paket mjera. Slijedi stručno usavršavanje socijalnih radnika te radnika u sustavu, a sve u svrhu prevencije mogućih rizičnih situacija. Četvrta mjera omogućit će također zaštitu socijalnim radnicima te stručnim radnicima u sustavu i dok rade na terenu, a kao posljednja u nizu mjera navodi se međuresorna suradnja. Ništa manje važan nije ni status službene osobe, koji, prema ministričinim najavama, socijalni radnici i stručni radnici u sustavu mogu očekivati od 1. siječnja 2020. M. Mihelić
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike