Crna kronika
SKRIVIO JE NESREĆU

Pijani traktorist mora u zatvor te platiti 12.000 kn
Objavljeno 17. rujna, 2019.
Vozač traktora pobjegao je s mjesta nesreće, a u krvi je imao velikih 3,21 promil alkohola
SLAVONSKI BROD

Ni prošli tjedan nije mogao proći bez alkoholnih rekordera na prometnicama Brodsko-posavske županije. Policija je izvijestila kako je u četvrtak vozač traktora pijan skrivio nesreću, zbog čega je kažnjen s mjesec dana zatvora, visokom novčanom kaznom te ne smije voziti traktor pola godine.

Sve se zbilo u četvrtak na području općine Vrbje oko 15.15, kada je vozač traktora prešao u suprotni kolnički trak, zbog čega je udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera, a koji je vozio 76-godišnjak. Vozač traktora nakon nesreće se odvezao, a vozač automobila pozvao je policajce, koji su brzo pronašli vozača traktora. Riječ je o 60-godišnjaku koji je u krvi imao velikih 3,21 promil alkohola, a još je vozio neregistriran i neosiguran traktor za koji je bila priključena tehnički neispravna prikolica. Nakon višesatnog triježnjenja, policajci su u petak u jutarnjim satima vozača traktora doveli pred nadležnog prekršajnog sudca. Nakon žurnog postupka 60-godišnjak je kažnjen s 30 dana zatvora, mora platiti 12.000 kuna te traktor ne smije voziti šest mjeseci.

Policija je izvijestila i o prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 3.10 dogodila na raskrižju Ulice Alojzija Stepinca i Vinogradske ceste u Slavonskom Brodu. Do prometne nesreće došlo je kada se 23-godišnja vozačica automobilom kretala Stepinčevom ulicom, a kolnikom Vinogradske ceste automobilom kretala se 25-godišnjakinja. U jednom trenutku 23-godišnjakinja je automobilom ušla na kolnik Vinogradske ceste (cesta s prednošću prolaska), a da nije propustila 25-godišnjakinju, zbog čega je došlo do udara automobila 25-godišnjakinje u automobil 23-godišnjakinje. Policijski su službenici alkotestom 23-godišnjakinji utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,79 promila te protiv nje podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Također u nedjelju u 18 sati u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće došlo je kada se 19-godišnjakinja kretala automobilom Ulicom Matije Mesić. Ispred nje, u istom smjeru, kretao se automobil kojim je upravljao 26-godišnjak, a u kojemu se nalazila i 22-godišnja putnica. U jednom trenutku 19-godišnjakinja je prednjim dijelom automobila udarila u stražnji dio automobila 26-godišnjaka koji se zaustavio zbog propuštanja pješaka. U prometnoj nesreći 22-godišnja putnica lakše je ozlijeđena.

Milan Bugarić
oprez
PUNO JE

PIJANIH

NA CESTI
PROŠLI TJEDAN 522 PREKRŠAJA
Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske od 9. do 15. rujna dogodila se 21 prometna nesreća, u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a petoro ih je lakše ozlijeđeno. U pojačanim policijskim nadzorima policijski su službenici prošli tjedan utvrdili 522 prometna prekršaja, od kojih je utvrđeno najviše (288) prekršaja nepropisnih brzina (u naselju 256, a izvan naselja 32). U 74 slučaja prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Pod utjecajem alkohola uhvaćeno je i sankcionirano sedam vozača, a 31 je vozač tijekom vožnje koristio mobitel. Još 14 vozača nepropisno je pretjecalo, a zabilježena su i tri motociklista koja nisu imala kacige na glavama.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike