Regija
TRADICIONALNA KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA

“Belišćanska zlatna jesen” okupila goste iz 4 države
Objavljeno 17. rujna, 2019.
BELIŠĆE

Najveća kulturno-turistička manifestacija Belišća, "Belišćanska zlatna jesen", u nedjelju je završena svečanim mimohodom folklornih skupina i šokačkih zaprega i međunarodnom smotrom folklora. Bila je to kruna trodnevnog bogatog programa u kojem su podjednako uživali i Belišćani i njihovi mnogobrojni gosti. Program su zajednički organizirali Grad Belišće i njegova Turistička zajednica.

Sve je počelo u petak tradicionalnom Pekmezijadom u Pekmez ulici, gdje se okupilo 15-ak izlagača, koji su prodavali razne domaće proizvode, a mogao, naravno, kušati i svježe skuhan pekmez. Istog dana održan je i program "Glazbeni mostovi kultura". U manifestaciju se uključio i Muzej Belišće, koji je posjetiteljima nudio besplatan posjet muzejskim zgradama, a u sklopu kojeg je tu ustanovu obišlo čak petstotinjak posjetitelja. Nije izostala ni likovna kolonija.

U subotu je održan svečani prijam u povodu dolaska predstavnika Općine Bogatić iz Srbije, općina Mojkovac i Kolašin iz Crne Gore, Općine Radoviš iz Sjeverne Makedonije, Grada Celja iz Slovenije i Grada Benkovca, koji su priredili gradonačelnik Dinko Burić i njegovi zamjenici. Uz belišćanski Cener - utrku kružnih tokova, održano je i peto Državno natjecanje u kuhanju čobanca, na kojem je pobijedio Kristijan Kuna.
L. Aničić
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike