Regija
VETERINAR BRZO REAGIRAO I SPRIJEČIO DALJNJE NAPADE PSA

Belgijski je ovčar iz Đakova ugrizao i 12-godišnjaka na igralištu u Našicama
Objavljeno 14. rujna, 2019.

Vezani članci

UHVAĆEN BELGIJSKI OVČAR

Pas je napao i dijete na školskom igralištu

SPASILI GA SUSJEDI I NAČELNIK POLICIJE

Belgijski ovčar ugrizao dječaka

NAŠICE - Pročitavši priču o napadu belgijskog ovčara na dijete u Đakovu, javio nam se čitatelj iz Našica koji tvrdi da je isti pas napao i njegovo dijete. Otac iz Našica, koji je želio ostati anoniman, kaže da je početkom kolovoza u večernjim satima na školskom igralištu OŠ Dore Pejačević taj isti pas napao njegova 12-godišnjeg sina koji se tamo igrao zajedno s prijateljima. Pas ih je, navodi, prvo slijedio, a potom i napao, skinuvši djetetu tenisicu s noge.
- Sina je ugrizao tri puta za palac i zglob. Na prstu malo dublje, pa je krvario. Na sreću, nije ugrizao nigdje dalje. Skinuo mu je patiku i nastavio je gristi - ispričao nam je Našičanin. Dodaje da je, kada je vidio priču u medijima i na društvenim mrežama, sve povezao i usput saznao da je pas iz Đakova.


Kako smo saznali, vrlo brzo na mjesto događaja došao je otac napadnutog dječaka, službeni veterinar, a bilo je prisutno i nekoliko građana koji su svjedočili napadu. Službeni veterinar Krešimir Kašuba brzo je reagirao na poziv građana te psa uspješno spriječio u daljnjim napadima. Pas nije uhvaćen iste noći jer je pobjegao, no locirali su ga sljedećeg dana. Napadnuto dijete primljeno je u Hitnu u Našicama na previjanje, no nije bilo bojazni od bjesnoće jer su i dijete i pas cijepljeni.


Anonimni čitatelj ističe da su njegovi prijatelji psa viđali i prije na ulici te je na društvenim mrežama objavljena njegova fotografija uz komentar da nečiji pas luta gradom, na što su se nadovezali neki komentari poput: "Pas ne izgleda baš umiljato" i "Ljudi ga se boje". Pas je nakon dojave građana smješten u udrugu Phenix iz Normanaca, odnosno sklonište za životinje, s kojom Grad Našice ima potpisan ugovor o zbrinjavanju pasa lutalica. Ulovljeni pas, potvrđeno je iz udruge, zadržan je deset dana na promatranju, a Zvjezdana Orešković, kontakt-osoba iz udruge, ističe da nije pokazivao nikakve znakove agresije, dapače, "bio je normalan i pomalo tužan". Njih je, kako kaže Zvjezdana Orešković, kontaktirala vlasnica psa te se požalila na optužbe na račun njezina psa. Vlasnica im je rekla da pas nije bio četiri dana kod kuće te da je ona na društvenim mrežama objavila da traga za njim.
Kako je pas stigao u Našice, ostaje misterija, iako iz udruge Phenix ističu da pas može u jednom danu prehodati do 40 kilometara. Psa su članovi skloništa nakon promatranja vratili vlasnici, koja je platila sve troškove. Ivona Ćosić
Kako je pas stigao u Našice, ostaje misterija. Iz udruge Phenix ističu da pas može u danu prehodati do 40 km
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana