Sport
HRVATSKA TENISAČICA PROPUSTILA PRILIKU NA WTA TURNIRU U CINCINNATIJU

Donni Vekić prvi set, no četvrtfinale za Venus Williams
Objavljeno 15. kolovoza, 2019.
Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Cincinnatiju. Bolja od nje u 3. kolu bila je Amerikanka Venus Williams koja je nakon dva sata i sedam minuta slavila s 2:6, 6:3, 6:3. Nekadašnja prva igračica svijeta dobila je tako i drugi međusobni ogled, nakon onog prije tri godine u Wimbledonu, a Osječanka ima za čime žaliti.

Naime, osječka je tenisačica odlično krenula u susret, oduzevši servis 39-godišnjoj Williams već u prvom gemu, no Amerikanka je odmah potom uzvratila te i povela 2:1, spasivši novu break loptu. No od tada je terenom dominirala Osječanka, koja je nanizala pet gemova. Postala je čvršća i sigurnija na svom servisu, a na suparničkom je praktički “radila što je htjela”, jer ga je uzimala preostala dva puta, a zatim na svom servisu realizirala drugu set-loptu za 6:2. U drugom setu je kod rezultata 1:1 slijedila stanka zbog pružanja liječničke pomoći nekom od gledatelja, što kao da je utjecalo na Donninu igru. Razigrala se Venus, koja je nanizala četiri gema te je kod 5:1 bilo izgledno da će uslijediti i treći set, iako je Vekić vratila jedan break te kod 5:3 propustila i 15:40 na servis Williams. U trećem je Amerikanka bila sigurnija, čak je tri puta oduzimala servis te tako Donnu ostavila bez željenog četvrtfinala.

U muškom dijelu turnira najviše pozornosti privukao je novi ispad kontroverznog Australca Nicka Kyrgiosa, koji je izgubio u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira protiv Rusa Karena Hačanova sa 6:7 (3), 7:6 (4), 6:2. Kyrgios je tijekom meča kažnjen zbog psovanja, bez dopuštenja suca Fergusa Murphyja napustio je teren i potom slomio dva reketa, a na kraju nije pružio ruku sucu, nego mu je opsovao i pljunuo u njegovu smjeru. Australac je odmah i kažnjen, sa 113.000 dolara. G.R.
Najčitanije iz rubrike