Sport
U ISTANBULU SE IGRA EUROPSKI SUPERKUP

Liverpool četvrti ili Chelsea drugi put?
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Na stadionu Bešiktaša u Istanbulu večeras (21 sat) igra se europski Superkup, u kojem se sastaju europski prvak Liverpool i pobjednik Europske lige Chelsea. Za oba je kluba to prilika da nakon dugo vremena u svoje vitrine donesu taj trofej. Liverpoolu je to šesto finale, tri je puta slavio, posljednji put 2005., a Chelseaju četvrti pokušaj osvajanja Superkupa, jedini put bio je uspješan 1998., a posljednja je dva izgubio (2012., 2013.).

Potpuno suprotno ušli su u novu sezonu Premier lige, nakon nesretnog gubitka engleskog Superkupa od Manchester Cityja, slabijim izvođenjem jedanaesteraca, Liverpool je na otvaranju prvenstva s lakoćom svladao Norwich (4:1), a Chelsea je teško stradao u derbiju kod Manchester Uniteda (0:4) iako je igrom zaslužio puno više. Upravo prikazano na Old Traffordu razlog je optimizmu Franka Lamparda, koji večeras kao menadžer ima priliku napraviti ono što mu dva puta nije uspjelo kao igraču. Zbog obnovljene ozljede upitan je Kante, a, prema najavama, u prvom sastavu ponovo bi trebao početi Mateo Kovačić.

Problema s kadrom ima i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp, zbog ozljede nema prvog vratara Alissona Beckera, a službeni razlog izostanka hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena je bolest.

Prvi put neki europski dvoboj nogometaša sudit će sutkinja, Francuskinja Stephanie Frappart, koja je ove godine već sudila finale Svjetskog ženskog nogometnog prvenstva, a vodila je i susret francuske Prve lige. G.R.
dejan Lovren sve bliže Romi?
Stoper Liverpoola i hrvatske reprezentacije Dejan Lovren sve je bliže prelasku u Romu, navodno već dogovorivši osobne uvjete s rimskim klubom, koji još mora ponuditi zadovoljavajuću odštetu europskom prvaku. Rimljani trenutno nude 15 milijuna funti, a Liverpool priželjkuje nešto više, bliže iznosu od 25 milijuna eura, koliko je prije pet godina platio Southamptonu. Lovrenu ugovor s “redsima” vrijedi do ljeta 2021., a razlog moguće promjene sredine je gubitak mjesta standardnog prvotimca, jer, uz sigurnog Virgila van Dijka, prednost imaju Joel Matip i Joe Gomez.
Najčitanije iz rubrike