Kultura
NOVA SEZONA KAZALIŠTA KOMEDIJA

“Grofica Marica” bit će prvi premijerni naslov
Objavljeno 14. kolovoza, 2019.
Posljednji novi naslov sezone bit će broadwayski mjuzikl “Ljepotica i zvijer”

Zagrebačko Gradsko kazalište Komedija kao prvi premijerni naslov nove sezone 2019./2020. najavljuje, 9. studenoga, operetu "Grofica Marica" Emericha Kalmana, a niz od ukupno pet novih produkcija kazališta na Kaptolu u velikom će stilu u svibnju iduće godine zatvoriti veliki broadwayski spektakl, mjuzikl "Ljepotica i zvijer". Kako se ističe u najavi, "Grofica Marica" prvi je put na sceni na Kaptolu izvedena davne 1954., a brojem izvedbi nalazi se na šestom mjestu vječne liste Komedijinih najizvođenijih predstava. Jedan od najomiljenijih operetnih naslova vraća se na Komedijinu pozornicu više od dvadeset godina nakon posljednje premijerne postave, kratkotrajno obnovljene na zahtjev obožavatelja pet godina kasnije, kada je u naslovnoj ulozi zaigrala sopranistica Sandra Bagarić.

Trojica braće
Bagarić se u ulozi strastvene protagonistice pojavljuje i u novoj Komedijinoj produkciji toga komada, u alternaciji s Darijom Auguštan. Nastupaju još Adalbert Turner/Ervin Baučić, Dražen Bratulić/Goran Malus, Filip Hozjak (studijska uloga), Domagoj Dorotić/Bože Jurić Pešić/Damir Klačar, Danijela Pintarić/Lucija Jelušić, Zlatko Ožbolt, Dubravka Ostojić i dr. Režiju prema prijevodu, adaptaciji i dramatizaciji Lade Kaštelan potpisuje Ozren Prohić, orkestrom Kazališta Komedije dirigirat će Krešimir Batinić i Davor Kelić, a koreograf je Leo Mujić. Posljednja Komedijina premijera tekuće kalendarske godine bit će (17. prosinca) komedija "Najstariji zanat", američke dobitnice Pulitzerove nagrade Paule Vogel, u režiji Nine Kleflin, čiji glumački ansambl čine Mila Elegović, Marija Jerneić, Sanja Marin, Jasna Bilušić i Mirela Brekalo Popović. Predstava će igrati u Jazz & Cabaret klubu Kontesa. Prvi premijerni naslov u novoj godini bit će 18. siječnja 2020., komedija "Tom, Dick & Harry", koju britanski majstor komedije situacije Ray Cooney potpisuje zajedno sa sinom Michaelom. U središtu su zbivanja supružnici Tom i Linda koji, nadajući se posvojiti dijete, žele ostaviti što bolji dojam na djelatnicu agencije za usvajanje koja im dolazi u posjet. Nevolja je što u posjet istodobno stižu i Tomova braća, Dick i Harry koji također, svaki na svoj način, žele pomoći… Trojicu braće igraju Igor Mešin, Ronald Žlabur i Ivan Magud. Komad se postavlja u prijevodu Dražena Bratulića, redateljica je Lea Anastazija Fleger.

Premijera 22. svibnja
Kao sljedeći novi premijerni naslov kazalište na Kaptolu najavljuje 21. ožujka 2020., komediju Branislava Nušića "Ožalošćena porodica" u režiji Ivana Lea Leme. Jedna od kasnih komedija najvećeg srpskog komediografa, nastala 1935., predstavlja tugujuću grupu srodnika okupljenih na karminama bogatog rođaka, s kojim su svaki od njih u nekom bližem ili daljem rodbinskom odnosu. Glume Damir Lončar, Adam Končić, Nera Stipičević, Mila Elegović, Jasna Bilušić i Ivona Kundert. Posljednji novi naslov Komedijine sezone 2019./2020. bit će mjuzikl "Ljepotica i zvijer", koji su prema animiranoj uspješnici Walta Disneya za pozornicu adaptirali Alan Menken, Howard Ashman, Tim Rice i Linda Woolverton. Jednu od najvećih broadwayskih uspješnica u Komediji postavlja Dora Ruždjak Podolski, orkestrom će dirigirati Krešimir Batinić i Davor Kelić. Premijera je najavljena za 22. svibnja, a tko će nastupati u slavnoj priči o princu znat će se početkom nove sezone. Hina
1954.
“GROFICA MARICA” bila je PRVI PUT NA KAPTOLU
Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike