Regija
“LJETNA MUZEJSKA AVANTURA”

Tematske radionice i igraonice za djecu u vukovarskom Muzeju
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
VUKOVAR - Gradski muzej Vukovar u vrijeme ljetnih praznika organizira edukativno-pedagoške radionice i igraonice naziva "Ljetna muzejska avantura".

- Imamo ove godine na rasporedu tri radionice. Prva je s arheološkom tematkom pod nazivom "Povratak u prošlost" s voditeljicom kustosicom Goranom Kušić, druga je likovna naziva "Mali skulptori" s voditeljicom kustosicom Rosankom Savić-Mitrović, a treća je etnološka i nosi naziv "Stare dječje igre, brojalice i sportovi", čija je voditeljica kustosica Renata Devetak Roca - navode iz vukovarskog Muzeja.

Kako su pritom istaknuli, takav tip radionica potiče i razvija dječju maštu, ali i omogućuje njihovu bolju socijalizaciju.

- Na radionicama/igraonicama sporta pokušat ćemo probuditi natjecateljski i sportski duh i probat ćemo oživiti i prenijeti dječje igre koje su njihove bake, djedovi, mame i tate igrali vani cijelo ljeto - ustvrdili su u Gradskom muzeju Vukovar i pozvali djecu svih uzrasta da se, nakon prvih prošlotjednih radionica, odazovu i sljedećima, koje će se održati 25. i 26. srpnja. Radionice se održavaju u jutarnjim satima, od 10 do 12 sati. S.B.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike