Regija
OPĆINA NOVA BUKOVICA

Saniraju mostove i mjesne domove
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
NOVA BUKOVICA - Općina Nova Bukovica ove je godine počela sanaciju mostova na svome području. U prvoj fazi obnovljeni su mostovi kod groblja u Novoj Bukovici, kod mjesnog doma u Breziku, u predjelu Barice, mostovi na putu prema predjelu Stolovaš, kao i mostovi u Vinogradskoj ulici prema Jelincu.– Riječ je o utvrđivanju bočnih strana na kanalima većeg protoka i zamjenama cijevnih propusta, ali i proširenju izlaznog puta kod novobukovačkog groblja, na nepreglednom zavoju državne ceste D2. Na taj smo način olakšali pristup prema privatnim i državnim poljoprivrednim parcelama – pojasnio je načelnik Općine Nova Bukovica, Tomislav Bračun.

Prema njegovim riječima, ranija nasipavanja nisu imala smisla jer mostovi nisu imali bočna utvrđenja pa se nasipani materijal vrlo brzo zbog padalina, prolaska traktora ili drugih vozila zarušavao u kanal.

– Nakon dugog niza godina krenuli smo s uređenjem poljskih putova i njihovih prilaza, ali i osigurali bolji protok vode u zarušenim kanalima zbog veće količine padalina - kazao je Bračun.

Vrijednost radova je približno 63.000 kuna, a izvela ih je tvrtka Karašica - Vučica iz Donjeg Miholjca. U planu je nastavak sanacija na cijelom području općine jer je utvrđeno da ima mostova u prilično lošem stanju budući da se u njih nije ulagalo otkako su sagrađeni.

Kada je riječ o ostalim aktivnostima na području općine, načelnik Bračun kaže da su trenutačno u završnoj fazi radovi na dogradnji kuhinje u mjesnom hrvatsko-slovačkom domu u Miljevcima.

– Uskoro ćemo, nakon završetka procedure nabave, krenuti s gradnjom oko 800 metara nogostupa u Novoj Bukovici te sanirati mjesne domove u Bukovačkom Antunovcu, Donjoj Bukovici i Dobroviću. Ovih dana stiže nam i navalno vatrogasno vozilo koje je Općina kupila nakon gotovo 40 godina neulaganja u vatrogasni vozni park. To ćemo vozilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Bukovica – Brezik predati na korištenje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine, 15. kolovoza - kazao je načelnik Bračun.
P. Žarković
Vatrogasno vozilo vrijedno 345.000 kn
Rabljeno navalno vatrogasno vozilo vrijedno 345.000 kuna (s PDV-om) bit će isporučeno na temelju ugovora koji je načelnik općine Tomislav Bračun krajem svibnja potpisao s predstavnikom tvrtke MV vozila Vladimirom Škrlecom.

– Nabavom vatrogasnog vozila na višu razinu podižemo zaštitu i sigurnost svih mještana naše općine, a to činimo kroz vatrogastvo kao okosnicu zaštite i spašavanja u našoj općini - kaže načelnik Bračun.
Najčitanije iz rubrike