Osijek
ČLANOVI OSJEČKOG HDZ-A ISPRED DJEČJEG VRTIĆA POTOČNICA:

Energetska obnova osječkih vrtića kasni, početak radova tek u rujnu je neprihvatljiv!
Objavljeno 19. srpnja, 2019.

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Osijek, na čelu s predsjednikom Ivanom Radićem, okupili su se ispred vrtića Potočnica koji je u sustavu Dječjeg vrtića Osijek kako bi upozorili na činjenicu da Grad Osijek još uvijek nije započeo energetsku obnovu triju gradskih vrtića koji su u tu svrhu ovoga ljeta izuzeti iz sustava dežurstava.

Naime, kako upozoravaju iz HDZ-a, otkako je u sklopu Dječjeg vrtića Osijek na snagu stupio sustav ljetnih dežurstava, pogledi brojnih korisnika usluga gradske predškolske ustanove upereni su u tri vrtića - Potočnicu, Laticu i Radost - čija su vrata za mališane u srpnju i kolovozu zatvorena uvelike na račun projekta energetske obnove najavljen za ljetne mjesece. Roditelji, ističu iz HDZ-a, s pravom postavljaju pitanje: Zašto su nam zatvorili vrtiće ako radova neće biti?

"Dolazimo do zaključka da se u ovoj situaciji radi ili o nebrizi, neznanju i nezainteresiranosti ili o rezultatu međustranačkih skuba u gradskoj koaliciji. Naime, mi već duže vremena upozoravamo da je gradska vlast u Gradu Osijeku sastavljena od lepeze stranaka koje čine neprincipijelnu koaliciju. U posljednje vrijeme vidimo da ta koalicija sve teže i teže funkcionira na nizu primjera. No što god da je od navedenoga razlog, tražimo od gradske uprave da prije svega što prije odabere izvođača radova za energetsku obnovu vrtića, da radovi ovdje počnu što prije. Nevjerojatno je da se početak radova najavljuje za rujan. Zamislite situaciju u kojoj se, primjerice, na vrtiću mijenjaju prozori, a da je vrtić pun djece. Pogotovo kada dođu jesen i kiše. To je, prema našem mišljenju, otegotna okolnost. Također tražimo od odgovornih u gradskoj upravi da iziđu pred građane i da im objasne razlog zašto je došlo do ovakve situacije. Zašto roditelji moraju djecu voziti na drugi kraj grada jer je njihov vrtić zatvoren, a na objektu nema aposlutno nikakvih radova, i da se konačno sankcioniraju oni koji su odgovorni. Pa makar to bili i gradski čelnici. Isto tako tražim i da na taj način stanu pred javnost te pokažu brigu i suosjećanje za roditelje i naše najmlađe sugrađane i da im se ispričaju", rekao je Radić.

Iz osječkog GO HDZ-a ovom su prilikom još jednom istaknuli kako se za redovitih upisa u Dječji vrtić Osijek nije moralo dogoditi da sva djeca ne budu upisana u željene vrtiće da je Grad Osijek iz Europskog socijalnog fonda povukao 15 mlijuna kuna nepovratnih sredstava za dogradnju ili gradnju novih dječjih vrtića - što nije učinjeno.

Ivana Solar
Gradski odbor HDZ-a traži od Grada da što prije odabere izvođača radova i da radovi počnu što prije
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike