Kultura
ARTIST/DON QUIXOTE - SERIJA MEĐUNARODNIH SKUPNIH IZLOŽBI

Ana Sladetić izlaže u Njemačkoj, Bugarskoj i Španjolskoj
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Radovi hrvatske umjetnice Ane Sladetić uvršteni su u veliku gostujuću skupnu međudisciplinarnu i međunarodnu seriju izložbi ARTIST/DON QUIXOTE koja se održava u Njemačkoj, Bugarskoj i Španjolskoj od srpnja do listopada ove godine. Rođena Vukovarka sa zagrebačkom adresom, Ana Sladetić sudjeluje na izložbi kao pozvana autorica. Izložba se prvo otvara u subotu, 20. srpnja, u Neuer Kunstverein Aschaffenburg im KunstLANDing u Aschaffenburgu u Njemačkoj, a poslije se održava i ponovno otvara do listopada u tri države.


Nakon što se u Aschaffenburgu zatvori 15. rujna, u Kunstverein Familie Montez u Frankfurtu se otvara tjedan dana poslije i može se pogledati do 20. listopada. Posljednja postaja je Bugarska, točnije The Different Vision Cultural NGO u Staroj Zagori, od 28. rujna do 30. listopada.


"Zamršena priča o književnom antiheroju poziva čitatelja putovati kako krajolikom Španjolske, tako i unutarnjim krajolikom njezina protagonista. Lik Don Quixota poslužio je kao nacrt i razmišljanje o suvremenoj umjetnosti te je ujedno i tematski fokus ove multimedijalne izložbe. Pozvano je deset međunarodnih umjetnika da podijele svoj osobni pristup i tumačenje lika Don Quixota. Njihova djela, u formi instalacije, fotografije, videa i performansa, opažanja su i usporedbe uloge i samopercepcije umjetnika u suvremenoj umjetnosti i društvu. Radovi samih umjetnika ulaze u interdisciplinarni dijalog koji osigurava temelj i uvid u šira pitanja i rasprave... Ana Sladetić na izložbi se predstavlja radom Mermory, koji čine frottagi, videozapisi performansa i fotografije. Dio rada Memory predstavila je na samostalnoj izložbi u Galeriji Karas u Zagrebu, te na splitskom salonu" - piše u predgovoru izložbe.

Rad je snimljen od 2011. do 2014. na značajnim zidovima po svijetu (Kineski zid, Berlinski zid, Atlanski zid, Zid Seoula, zid Dioklecijanove palače), gdje su uzimani otisci tehnikom frottage. Tim činom apstrahira se pitanje granice, graničnog i sigurnoga prostora. N.Vek.
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike