Mozaik
NOVA SEZONA U DUBROVNIKU I KORČULI

HBO serija “Succession”
snima se u Hrvatskoj
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
Druga, i posljednja sezona popularne HBO serije "Succession" ("Nasljeđe") snimat će se na otoku Korčuli ovog mjeseca. HBO i produkcijska kompanija Ambasada Film bit će na Korčuli od 17. do 20. srpnja kako bi snimali nove epizode serije "Succession", piše portal Dubrovacki.hr. Kako prenosi portal, serija će biti snimana na nekoliko lokacija od Dubrovnika do Korčule, gdje će koristiti niz mjesta u Starom gradu, kao što su katedrala svetog Marka i restoran "Cupido".

- Istina je da su nas kontaktirali u vezi s datumom i lokacijama iz Ambasada Filma i HBO-a. Poslali su nam specifične zahtjeve, primjerice da duže ostavimo uključenu javnu rasvjetu radi snimanja do kasno u noć. Ovo je prvi put da grad Korčula ugošćuje veliku produkciju i osigurat ćemo im sve resurse koji su nam na raspolaganju - rekao je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

"Succession" je američka satirička dramska serija s elementima komedije, koju je kreirao Jesse Armstrong, a premijerno je prikazana u lipnju 2018. godine na HBO-u. U seriji gledamo izmišljenu obitelj Roy, disfunkcionalne vlasnike velikog globalnog medijskog carstva, koji se bore za kontrolu nad kompanijom u trenutku kad se otac obitelji, Logan Roy, ozbiljno razboli. U seriji glavne uloge tumače: Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Peter Friedman, Natalie Gold, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Parker Sawyers, Sarah Snook, Jeremy Strong i Rob Yang.

Prošloga je ljeta objavljeno da su tvorci serije potpisali ugovor za drugu sezonu te da će se ona početi prikazivati 11. kolovoza 2019. godine. T.K.
Najčitanije iz rubrike