Regija
VUKOVAR PRVI PODRŽAO IZGRADNJU DOMA FRA MLADEN HRKAĆ

Vrijednom projektu 150 tisuća kuna
Objavljeno 10. srpnja, 2019.
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i Ivan Soldo, upravitelj Zaklade fra Mladen Hrkać, potpisali su sporazum o suradnji kojim je Grad Vukovar postao prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać za psihosocijalnu podršku i privremeni smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb, kao i članova njihovih obitelji.


Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać osnovana je prije sedam godina, a Soldo je naglasio kako je kroz njezine kapacitete prošlo više od sedam tisuća osoba iz Hrvatske i BiH.
- Pomoć im je pružena u osiguranju smještaja, prehrane, prijevoza, administrativne pomoći te pomoći prilikom nastavka liječenja u inozemstvu i prilikom nastavka školovanja za djecu. Sva je pomoć za njih potpuno besplatna - rekao je Soldo, uz zahvalu Penavi i Gradskom vijeću koje je jednoglasno odlučilo kako će Vukovar biti prva jedinica lokalne samouprave koja podržava realizaciju projekta. D. Korpoš
Primjer Vukovara trebaju slijediti i drugi
Penava je naveo kako Vukovar ima trajnu obvezu skrbiti o interesima hrvatskog naroda i izgradnji boljega društva. "Ni jedne sekunde nismo dvojili hoćemo li potpisati sporazum i podržati hvalevrijedan projekt. Stoga ćemo sa širokim osmijehom na žiroračun zaklade uplatiti 150 tisuća kuna, s pozivom drugima da nam se priključe, jer s ovakvim ljudima, projektima i idejama pišemo najljepše priče", rekao je.
Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike