Regija
VALPOVAČKA SREDNJA ŠKOLA U NOVOM PROJEKTU ERASMUS+

Kandidati za Povelju mobilnosti
Objavljeno 11. srpnja, 2019.
VALPOVO - Srednjoj školi Valpovo odobren je novi projekt iz programa Erasmus+ u vrijednosti od 104.595 eura za školsku godinu 2019./20. iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. "Školi je ovo treći odobreni projekt mobilnosti, čime postajemo kandidat AMPEU-e za dobivanje Povelje mobilnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Učenici će boraviti po tri tjedna u Sloveniji, Portugalu i Španjolskoj te stjecati neka nova znanja i vještine iz područja strojarstva, elektrotehnike, ekonomije i trgovine", istaknula je ravnateljica Srednje škole Svjetlana Kalpić.


Drugom vrijednom projektu pod nazivom "Proactiva" cilj je pridonijeti učinkovitoj provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala OBŽ-a 2020. kroz provedbu prilagođenih intervencija na tržištu rada i osnivanje Kluba za zapošljavanje. Prijavitelj i nositelj projekta je Grad Valpovo, a partneri su LRA Valpovo - Petrijevci, Srednja škola Valpovo, Harburg- Freundenberger Belišće, TEO - Belišće i Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Škola će pokrenuti programe obrazovanja odraslih, izraditi i verificirati programe osposobljavanja, opremiti učionicu i praktikum te izvoditi nastavu za polaznike iz teorijskog dijela programa, a praktični će dio polaznici izvoditi u Trening centru tvrtke HF te pogonima tvrtke TEO. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike