Sport
POMOĆ MLADIM SPORTAŠIMA

Pevec d.d. sponzor plivačice Dine Levačić
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac nastavio je na konkretan način podržavati hrvatski sport. Tako je potpisan ugovor o sponzorstvu s plivačicom Dinom Levačić, prvom Hrvaticom koja je preplivala La Manche i havajski Moloka kanal. Nastavak je ovo kontinuiranog ulaganja u domaći sport, s naglaskom na pomoć mladim sportašima.

- Dinina postignuća prije svega su inspiracija za sve nas u Pevecu, konstantna želja za uspjehom i savladavanju morskih izazova u tako mladoj dobi nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Iznimno smo ponosni na Dinu i zato smo je odlučili sponzorirati i doprinijeti savladavanju još većih, bržih i jačih izazova“ izjavio je tijekom potpisivanja ugovora Krešimir Bubalo, član uprave Pevec d.d.

Dina Levačić ima 23 godine, a njezino ime je već sada zapisano zlatnim slovima u povijest svjetskog plivanja. Prva je Hrvatica koja je preplivala La Manche, a ujedno je šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche.

- Želim se zahvaliti Pevecu na financijskoj potpori. Sponzorstvo moga sportskog puta svakako je jak vjetar u leđa, prije svega za savladavanje 54 kilometra duge dionice od Visa do Splita, a zatim i 30 kilometra duge dionice kanala Tsugaru u Japanu, što je moj četvrti plivački maraton od ukupno Sedam velikih svjetskih maratona koje namjeravam preplivati“, izjavila je naša dugoprugaška plivačica.

- Pevec d.d. konstantno ulaže u razvoj sporta u Hrvatskoj, pa smo tako ranije ove godine postali glavni pokrovitelj Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a nastavili smo i pokroviteljstvo Hrvatskog boksačkog saveza. Svim aktivnostima takvog karaktera dokazujemo kako smo društveno odgovorna kompanija koja njeguje domaće, često marginalizirane sportaše - izjavila je direktorica Sektora marketinga i korporativnih komunikacija Pevec d.d. Ivana Plemenčić.

Krešimir Lacković
Najčitanije iz rubrike