Osijek
OSMIŠLJENI ŠKOLSKI PRAZNICI

Ljeto s Franom - poučno i zabavno
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Francuska alijansa, Muzej likovnih umjetnosti, Kinematografi Osijek i Osnovna škola Franje Krežme organiziraju cjelodnevni ljetni boravak za djecu od 7 do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 17. lipnja do 12. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća boravak na zraku, tjelesne aktivnosti u parku ili u dvorani OŠ Franje Krežme, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske i tematske radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga i profesora, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

“Ako želite da se vaše dijete više kreće i provodi više vremena na otvorenom, znajte da polaznici našeg programa svakodnevno vježbaju. Želite li da vaše dijete nauči strani jezik koji je sve više tražen na tržištu rada, na Ljetu s Franom svakodnevno će učiti francuski jezik tečajem francuskog (8 školskih sati tjedno), crtiće, pjesmice i videoigrice na francuskom. U svakodnevnom

kontaktu s govornicima francuskog, učit će strani jezik preko prakse. Za razvijanje osjećaja za umjetnost i umjetnički izričaj zaduženi su muzejski pedagozi Muzeja likovnih umjetnosti, a za medijsku kulturu Kinematografi Osijek. Polaznici programa osmišljavat će scenarij, kostime i scenografiju za kratkometražni film koji će snimati. Predviđene su tematske cjeline poput male škole mačevanja, radionice recikliranja te radionice pravilnog razvrstavanja otpada i posjet Reciklažnom dvorištu.

Za kraj je programa osmišljena Olimpijada na kojoj će se natjecati djeca i roditelji te pokazati znanje stečeno tijekom programa. Tople obroke i užinu za polaznike priprema Studentski centar. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike