Učionica
NOVI BROJ STUDENTSKOGA LISTA „TEOFIL“ U IZDANJU KBF-A

Tema: „Kršćani – sol zemlje i svjetlo svijeta“
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Ovogodišnji, osamnaesti u nizu, broj studentskoga lista „Teofil“, objavljen je u izdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu te potporom Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.

Novi broj časopisa priredili su studenti pod vodstvom doc. dr. sc. s. Silvane Fužinato, odgovorne urednice te studenta Brune Diklića, glavnoga urednika. Na temu broja pisali su Damjan Kovač („Pogled C. S. Lewisa na kršćanina“), Ivana Žavcar („Kršćanska Europa i uloga kršćanina u suvremenom europskom društvu s obzirom na teologiju Josepha Ratzingera“), Kristina Aščić („U društvu ljudi pa i po cijenu mučeništva“), Marko Rubil („Duhovnost laika“), Marijana Kvaka („Govor pape Franje o siromaštvu“) i Darin Gibanjek („Techno sapiens“). Drugi dio časopisa posvećen je studentskim promišljanjima i radovima, a priredili su ih Matea Miličić, Andrijana Lukadinović, Robert Erk, s. Rafaela Jozić, Dejan Komjat, Klara Kokić i Martina Peunić.

Naslovnicu lista krasi zajednička fotografija studenata, bogoslova, odgojitelja i profesora s papom Franjom s opće audijencije organizirane 27. veljače 2019. u Rimu s hodočašća Bogoslovnoga sjemeništa i studijskoga putovanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Na kraju se nalazi znanstvena i društvena kronika događanja kroz akademsku godinu 2018./2019., pregled nastanka i razvoja časopisa „Teofil“ kao i već tradicionalno predstavljanje studenata prve godine.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike