Regija
OTPUTOVALI ŽUPAN GALIĆ, GRADONAČELNICI I NAČELNICI OPĆINA

U Zagreb vagonom prvog razreda kako bi ukazali HŽ-u na važnost željeznice
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
VINKOVCI

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić održao je na prvom peronu vinkovačkog željezničkog kolodvora konferenciju za novinare prije puta u Zagreb na razgovore s Upravom Hrvatskih željeznica, Infarstruktura i Putnički prijevoz o planiranim projektima na području Vukovarsko-srijemske županije.

Za vrijeme putovanja koje do Zagreba traje 3,5 sati, u posebnom vagonu održana je i 8. koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima općina gdje se razgovaralo o izradi nove Strategije razvoja najistočnije županije i dogovorili su o kojim će temama važnima za općine i gradove Vukovarsko-srijemske županije razgovarati s Upravom HŽ-a.

Sa sastanka je umalo izostao načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, koji je dotrčao na peron upravo kada je vlak krenuo, točno na vrijeme, u 8.55 sati, pa je morao malo zastati da načelnik uđe.

Župan Galić rekao je da idu u Zagreb da bi s Upravom HŽ-a razgovarali o strateškim projektima na istoku Slavonije i razmotrili kako se može suradnja na realizaciji projekata poboljšati i ubrzati, a koji su izuzetno važni za cijelu Hrvatsku, a posebno za stanovnike Slavonije. Dodao je kako će na sastanku Koordinacije prezentirati i ostale strateške projekte koji će biti dio nove Strategije razvoja VSŽ-a od 2020. do 2030. godine, a posebice za financijski okvir EU-a od 2021. do 2027. godine.

- Želja nam je da posebni operativni program umjesto programa Srijem, Slavonija i Baranja bude operativni program za pet slavonskih županija u koji moraju biti uključeni i državni infrastrukturni projekti koji znače život za ovaj naš kraj - rekao je Galić, i dodao da Županija želi biti partner javnim poduzećima kako bi se ubrzala realizacija svih projekata te da roba i ljudi putuju brže i efikasnije.

Na novinarsku konstataciju kako će sastanak trajati nešto više od tri i pol sata, a prije 30 godina put od Vinkovaca do Zagreba trajao je samo 2 sata i 10 minuta, župan je odgovorio da će sve biti bolje i brže kada se ostvare infrastrukturni planovi.

- Mislim da će se izradom nove Strategije razvoja situacija značajno popraviti. Želim da sve projekte usuglasimo s Vladom RH, ministarstvima i javnim poduzećima te ubrzamo realizaciju. Strategija mora biti realna i ostvariva i ako se veći dio strategije ne realizira, to je znak da ona nije dobra - zaključio je župan. Putovanjem vlakom u Zagreb, župan s gradonačelnicima i načelnicima želi pokazati kako je istok Slavonije i Srijem životno ovisan o dobrim željezničkim vezama.
M. Flego
Poruka je jasna - HŽ u svojim planiranjima projekata ne smije nikako izostaviti istok Hrvatske i Slavonije
Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike