Regija
KUD-OVI, DRELE, NIŽETIĆ...

Svi u Nijemce na “Divan je kićeni Srijem”
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
NIJEMCI - Manifestacija “Divan je kićeni Srijem” ove se godine održava 22. put, i to od 9. do 16. lipnja. U tih tjedan dana vrijedni djelatnici općinske Turističke zajednice, koji su organizatori manifestacije, a pod pokroviteljstvom Općine Nijemci, priredili su niz zanimljivih događanja. “Divan je kićeni Srijem” središnja je manifestacija koja povezuje Hrvate Srijemce s obiju strana granice i njeguje tradicijsku kulturu, folklorno nasljeđe i identitet zapadnog Srijema.

- Nositelji su manifestacije kulturno-umjetnička društva naše općine, koja se trude svojim nesebičnim radom očuvati kulturnu baštinu našega kraja i odgajati novi naraštaj na vrijednostima kulturne civilizacije našega doba. Osim tradicijskih događanja, manifestacija sadrži i niz sportskih aktivnosti. Kako zabave ne bi nedostajalo pobrinut će se i Davor Dretar Drele u petak, 14. lipnja, a sutradan, u subotu, u središnjem parku u Nijemcima nastupa popularni zabavljač i pjevač Luka Nižetić – kaže Katarina Šarkić, direktorica Turističkog ureda TZ-a Općine Nijemci, dodajući kako svaka njihova manifestacija ima i edukativan karakter pa će tako će i tijekom manifestacije “Divan je kićeni Srijem” posjetitelji moći uživati u nizu edukativnih i zabavnih radionica i predavanja.

Iz ovogodišnjeg programa valja izdvojiti nastup kazališta La La Land, koje će organizirati glazbeno-likovne radionice, balonijadu te niz starinskih igara, a izvest će i predstavu “Djed i Karlo”.

Ova tradicionalna manifestacija koja prikazuje ljepote i bogatsvo Srijema mnogo znači za turističke ambicije Općine Nijemci jer pruža široku, raznoliku lepezu događaja koji privlače posjetitelje različite životne dobi - djecu, mlade i odrasle, sportaše, ljubitelje tradicije i kulture. Također, manifestacija “Divan je kićeni Srijem” prepoznatljiv je događaj u ovome kraju, preko nje se posjetitelji mogu pobliže upoznati s općinom, njezinim vrijednim ljudima i sadržajima koje nudi te je poželjeti ponovno posjetiti, što je vrlo važno za ruralni turizam, u kojemu Nijemci imaju ozbiljne ambicije. M. F.
Sajam, besplatna vožnja brodom
- Ono što također privlači naše posjetitelje jest turističko-gospodarski sajam koji se tradicionalno održava u sklopu manifestacije tijekom vikenda, gdje obrti i udruge mogu predstaviti svoj rad, što je vrlo važno za njihov razvoj - podsjeća Katarina Šarkić i poziva sve koji vole tradiciju, lijepi provod i žele upoznati nešto novo neka navrate u Nijemce od 9. do 16. lipnja.

U petak, subotu i nedjelju posjetitelji imaju na raspolaganju besplatnu panoramsku vožnju brodom Sveta Katarina Bosutom.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike