Osijek
U ORGANIZACIJI PRAVNOG FAKULTETA

Međunarodna konferencija o pravu Europske unije
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
Pravni je fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku već treću godinu zaredom, ove godine 6. i 7. lipnja, uspješno organizirao dvodnevnu međunarodnu konferenciju posvećenu pravu Europske unije. Organizacijski odbor čine mladi znanstvenici, puni entuzijazma: Dunja Duić, Ante Novokmet, Katarina Marošević, Višnja Lachner, Nataša Lucić, Nikol Žiha i Tunjica Petrašević. Na konferenciji su stručnjaci iz europskog prava raspravljali o pravnim i ekonomskim aspektima članstva u Europskoj uniji. Ovogodišnja je konferencija organizirana u suradnji i uz financijsku podršku njemačke zaklade Hanns Seidel Stiftung, podružnice Zagreb.

Na konferenciji sudjeluje devedeset jedan sudionik iz čak jedanaest zemalja. Radovi koji su prošli strogi recenzijski postupak (dvostruke slijepe recenzije, nap.a.) objavljeni su u Zborniku radova EU AND MEMBER STATES ISSUES AND CHALLENGES – ECLIC koji je indeksiran u prestižnim bazama HeinInline i Web of Science Conference Proceedings Citation Index.

Drugi dan međunarodne konferencije, u petak, sudionici su na Pravnom fakultetu izlagali svoja istraživanja kroz šest paralelnih sesija, doznajemo od Ivana Novokmeta. E.N.
Najčitanije iz rubrike