Osijek
DONACIJE TRŽNICE OSIJEK

Jagodi Šaravanja (83) doživotno besplatna klupa
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Osam udruga koje rade s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi dobilo je donacije

Tržnica Osijek dodijelila je u četvrtak, 6. lipnja 2019., sredstva za donacije i sponzorstva u 2019. godini u visini od 30.000 kuna za osam organizacija civilnog društva koje rade s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi u području obrazovanja, znanosti i odgoja, sporta, kulture ili umjetnosti.

Direktor Tržnice d.o.o. Igor Medić ističe kako je ovo praksa koju će nastaviti i u budućnosti s nadom u odvajanje još većih sredstava za rad neprofitnih udruga i organizacija. "Ono što mi je posebno drago je da imamo zastupljene potpuno različite djelatnosti, od motoudruga, vrtića do sportskih i kulturnih udruga", dodao je Medić. Dopredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar napomenuo je kako ga izuzetno veseli upravo fokus na najmlađe, koji kroz rad vrtića, škola, ali i udruga razvijaju svoju kreativnost, a osvrnuo se i na način na koji se natječaj provodio. "Posebno podržavam transparentnost ovakvih natječaja gdje se udruge pozivaju da dostave svoje programe i tako se natječu za dodjelu sredstava", zaključio je Šatvar. Jedan od dobitnika donacije, u vrijednosti od 4000 kuna, jest i Dječji vrtić "Lastavica", koji će dodijeljeni novac iskoristiti za kupnju opreme za "Steam program" orijentiran na prirodna znanstvena područja. Bila je ovo prilika i da se drugu godinu zaredom nagradi zakupnicu s najduljim stažem na tržnici, u ovom slučaju Jagodu Šaravanja, koja ima certifikat da sve što prodaje uistinu i proizvodi.

“Radim na tržnici već 37. godinu, a inače imam 83 godine. S obzirom na to da najdulje imam zakup, ovom prilikom oslobođena sam plaćanja sve dok budem mogla dolaziti. Uvjet je bio da dokažem da su svi proizvodi doista moji, tako da su odgovorni bili na imanju u Valpovačkoj Satnici gdje sve uzgajam, a važno je da ljudi znaju kako jedu domaću hranu”, istaknula je Šaravanja.

Ema Nenadić
Zvijezda Ekotrga bučino ulje
Ekopriča na tržnici nastavila se predstavljanjem bučina ulja, čijim se uzgojem, a posebno preradom, bavi jako malo proizvođača u Slavoniji. Organizatorica događaja na Ekotrgu Ljiljana Olujić ističe kako mi ipak imamo jednog od najboljih proizvođača, tvrtku Grbić d.o.o. iz Požege s poduzetničkom tradicijom od gotovo tri desetljeća. “Cijelu priču dopunili smo i argumentima s tanjura, u čast Štajercima koji su prvi u Europi počeli s prešanjem golica i proizvodnjom ulja, pa smo napravili tradicionalni kolač s bučinim uljem i sirnim namazom od ulja i bučinih golica”, zaključila je Olujić.
Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike