Mozaik
NOVI IZVOĐAČI NA INMUSICU

Stižu The Black Room, Klinika Denisa Kataneca i Mel Camino
Objavljeno 24. svibnja, 2019.

The Black Room, Klinika Denisa Kataneca i Mel Camino nova su tri benda koja stižu na ovogodišnji INmusic festival!

Bend iz Rijeke, The Black Room, osnovan je 2014. godine, a dvije godine poslije objavili su album prvijenac In This Town Lies a City. Album je pohvalila kritika i publika, a njihov zvuk brojni opisuju kao tamniji prizvuk blues rocka i garage rocka. Novi EP bend je objavio početkom 2018. godine, a istaknuli su kako trenutačno rade na novom materijalu, koji bi trebao biti objavljen u lipnju ove godine. Nove pjesme publika će čuti i na INmusic festivalu. Klinika Denisa Kataneca glazbeni je projekt nastao prije dvije godine, a u kratkom su razdoblju osvojili publiku. Njihove pjesme uvijek su emocionalno nabijene i intimne, a zvuk se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea i popa. Početkom ove godine objavili su EP, koji će uživo predstaviti i na jarunskoj pozornici. Mel Camino je velikogoričko/zagrebački pop-rock bend koji je svoju glazbenu priču započeo 2006. godine. Dosad su imali više od sto koncerata, iza sebe imaju četiri studijska albuma, a trenutačno sviraju u postavi: Zlatko Majsec (vokal, kantautor), Vid Križanić (bas), Viktor Grabar (gitara), Tomislav Tonković (gitara) i Zoran Smoljanović (bubanj). Na INmusic festival donose aktualni album Kad? Sad! te presjek cijele karijere. The Black Room, Klinika Denisa Kataneca i Mel Camino pridružuju se impresivnom line upu na INmusic festivalu #14 koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Thievery Corporation, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Lysistrata, Super Besse, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Siddhartu, The Ills, Run Sofa, Kandžiju i Gole Žene, Mangroove te Edi East Trance Bluesu, uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja. Podsjetimo, INmusic festival ove je godine dobio najveće priznanje od svog osnivanja, kada ga je institucija glazbenog novinarstva, New Musical Express, proglasio najboljim festivalom u Europi u 2019. godini.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. uz podršku OTP banke Hrvatska, koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Ograničeni kontingent jednodnevnih ulaznica u prodaji je preko službenog festivalskog webshopa. Jednodnevne ulaznice po cijeni od 449 kuna za prvi i drugi dan festivala te za treći dan 499 kuna mogu se kupiti isključivo preko službenog INmusicova webshopa. U prodaji su i trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival, koje se mogu nabaviti preko službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn. Kamperske ulaznice za INmusic dostupne su isključivo preko festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn do isteka zaliha. T.K.
Ograničeni kontingent jednodnevnih ulaznica u prodaji je preko službenog festivalskog webshopa
OSTALE POTVRDE
Ranije ovog tjedna potvrđeno je nekoliko imena domaće scene koja će pojačati lineup festivala. Objavljeno je kako će na INmusicu s novim materijalom nastupiti i sjajne hrvatske mlade alternativke Tus Nua; sve uspješniji indie rock-bend pod nazivom And The Kid koji radi na trećem albumu te Paul The Walrus, zagrebački je indie/pop/rock bend koji je osnovao Borna Mijolović, a dosad su objavili dva hvaljena EP-a.
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike