Sport
ŠPANJOLAC OSTAJE VLADAR

Đoković nemoćan, Nadal slavio u Rimu
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
Majstor zemljanih podloga, španjolski tenisač Rafael Nadal, odigrao je fantastičan meč i ponovno se okrunio naslovom pobjednika na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Rimu. Na posljednjoj postaji uoči pariškog Roland Garrosa, Nadal je bio nezaustavljiv, opet je onaj stari “kralj zemlje”, koji melje suparnike i ostavlja ih bez puno šansi. U velikom rimskom finalu branitelj naslova i drugi igrač svijeta održao je tenisku lekciju vodećem s ATP ljestvice, Srbinu Novaku Đokoviću, i svladao ga sa 6:0, 4:6, 6:1. Đoković je dobio drugi set, ali u preostala dva uzeo je samo jedan jedini gem.

- Ne želim pričati o umoru ili nekim problemima, želim samo čestitati Nadalu na pobjedi, jednostavno bio je bolji. Uspio sam osvojiti drugi set i produžiti meč, ali je Nadal bio stvarno fantastičan - komentirao je Đoković nakon poraza.

Nadal je ostao vladar Rima, obranio je naslov i osvojio svoj deveti pobjednički pokal u Vječnom gradu. Bio je to njegov 81. ATP u karijeri, 58. na zemljanoj podlozi. Kad smo već kod impresivnih brojki, treba spomenuti kako je preskočio Đokovića na još jednoj vječnoj ljestvici, 34. put je slavio na nekom turniru iz Masters serije 1000, čime je ponovo izbio na vrh poretka, jer trenutačno najbolji tenisač svijeta ima 33 naslova s Mastersa 1000.

Nadal je rimskim izdanjem najavio kako u Pariz, koji je s godinama postao “njegovo dvorište”, stiže spreman, jak i moćan za pohod na novi naslov u Roland Garrosu.

- Samo je važno da sam zdrav, osjećam se odlično, uživam u svakom trenutku na terenu. To se vidjelo i u Rimu, gdje sam stvarno igrao dobro. Uvijek mi je poseban motiv igrati protiv Đokovića ili Rogera Federera, to je veliki rivalitet, a i naši obračuni već su postali tradicija, koja traje više od deset godina. Ovaj turnir za mene je poseban i važan, jedna od najvažnijih postaja u godini, zadovoljstvo je igrati u ovom prelijepom gradu i u ovakvoj atmosferi - kazao je Španjolac, koji je prvi put u Rimu slavio 2005. i od tada još osam puta podizao pobjednički pokal.

Zanimljivo, Nadal (9) i Đoković (4) osvojili su 13 od posljednjih 15 turnira u Rimu, samo su Andy Murray 2016. i Alexander Zverev 2017. prekinuli njihovu dominaciju. I. Liović
Najčitanije iz rubrike