Mozaik
RAMMSTEIN O SVOJEMU NOVOM ALBUMU

Zvuči kao Rammstein 3D: ima dubinu koju nismo imali prije
Objavljeno 18. svibnja, 2019.
Ako se netko voli igrati s vatrom, to je njemačka grupa Rammstein. Stoga ne čudi kako upravo jedna šibica krasi naslovnicu njihova novog studijskog albuma naslova "Rammstein", koji je svjetlo dana ugledao jučer. Iščekivano izdanje dostupno je i hrvatskoj publici – u CD shopovima te preko digitalnih glazbenih platformi, Deezera i Google Playa. Fanovi su na ovo novo studijsko izdanje čekali deset godina – prethodio mu je zamijećeni album ‘‘Liebe ist für alle da‘‘ (2009.).


- Potpuno razumijem fanove koje možda nervira činjenica da toliko dugo trebaju čekati na novi materijal. No nama treba vremena da zaista budemo dobri. To je naš standard: izvući maksimum iz svake note! - iskreno govori Christoph Schneider u intervjuu za njemački Metal Hammer.


Novo izdanje donosi 11 pjesama, uključujući i prethodno objavljene singlove ‘‘Deutschland‘‘ i ‘‘Radio‘‘, koji su do sada prikupili više od 100 milijuna streamova i pregleda pratećih videospotova. Uz Rammstein, za produkciju izdanja zaslužan je i Olsen Involtini, njihov dugogodišnji suradnik.


Novi materijal skupina će uskoro započeti predstavljati i uživo: 27. svibnja započinju veliku stadionsku turneju za koju se već sada može reći da je većinom rasprodana. Najbliže našem prostoru nastupit će 8. i 9. lipnja u Münchenu te 22. i 23. kolovoza u Beču. U svom specifičnom stilu Christian ‘‘Flake‘‘ Lorenz je za Metal Hammer komentirao turneju pred njima.


- Svirati na stadionu zapravo je za djedove. Nikada nisam vidio neki cool mladi bend da svira stadionske nastupe, to je više za živuće mrtvace, kao The Rolling Stones i AC/DC. Nikada ne bih išao na stadion pogledati nečiji nastup, nije dobro ni za izvođača ni za publiku. To me podsjeća na odnos Istočne Njemačke prema programu kulture - vidiš nešto, ali s tim ne možeš uspostaviti odnos - rekao je Lorenz.


- Često me pitaju da usporedim novi album s prethodnim. Uistinu vjerujem kako je novi album zanimljiviji i muzikalniji, nije toliko kontroliran. Rekao bih da zvuči kao Rammstein 3D: ima dubinu koju nismo imali prije - zaključio je Richard Z. Kruspe slikovitim opisom novog albuma.
Album "Rammstein" dostupan je za slušanje preko digitalnih glazbenih platformi, a fizičko izdanje dostupno je u prodaji u CD shopovima! T.K.
Fanovi su novo studijsko izdanje čekali 10 godina, a prethodio mu je album ‘‘Liebe ist für alle da‘‘ 2009.
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

Najčitanije iz rubrike