Regija
PRVI U HRVATSKOJ NA ŽUPANIJSKOJ RAZINI

Osnovan Klub 100+
darivatelja krvi
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
VIROVITICA - U Virovitici je osnovan Klub 100+ Virovitičko-podravske županije. Do sada su ovakvi klubovi osnivani na gradskim razinama, a ovdje je pak riječ o prvom županijskom klubu u Hrvatskoj koji okuplja višestruke darivatelje krvi - muškarce koji su krv darivali 100 puta te žena koje su krv dale najmanje 75 puta - u ovom slučaju s područja djelovanja gradskih društava Crvenog križa Virovitica, Slatina i Orahovica. Za predsjednika Kluba izabran je Denis Delić, koji je krv darivao u 109 navrata, a potpredsjednici su Elza Blagajac iz Orahovice i Ivan Farkaš iz Slatine. Sjednici Kluba nazočili su, između ostalih, predsjednik i ravnateljica Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije, Vlatko Jelenčić i Željka Grahovac.


- Darivati krv za mene je veliko životno zadovoljstvo i evo sada imamo klub nas koji smo to učinili velik broj puta. Velika mi je čast biti dopredsjednicom Kluba jer i na ovaj ćemo način poticati posebno mlade da se odazivaju akcijama darivanja krvi, čime izravno mogu spasiti nečiji život - rekla je dopredsjednica Kluba 100+, Elza Blagajac, koja je krv dala 95 puta, čime je i rekorderka među ženama u Virovitičko-podravskoj županiji.
- Čestitam prije svega i zahvaljujem ovim humanim ljudima im jer spašavaju druge živote, a posebno je to bilo izraženo u vrijeme Domovinskog rata. Drago mi je da su se udružili, što će puno značiti u promociji ovog humanog čina. I sam sam darivatelj krvi, a do sada sam krv darovao 16 puta – rekao je župan Igor Andrović V.G.


Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike