Osijek
REVITALIZACIJA ODNOSA DVAJU GRADOVA

Osijek i Kranj počeli suradnju 1965. godine
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Zamjenica gradonačenika Žana Gamoš razgovarala je jučer s gradonačelnikom slovenskog grada Kranja Matjažem Rakovcem. Nastavak je to aktivnosti u sada već tradicionalnom "Tjednu Slovenije u Slavoniji".

- Dva grada suradnju su počela prilično davno, još sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća, sada će se intenzivirati u području kulture, turizma i sporta - najavila je dogradonačelnica Žana Gamoš uz konstataciju kako dva grada imaju rođendane s jednim danom razlike, Osijek 2., a Kranj 3. prosinca.

Matjaž Rakovac je pak otkrio kako se Kranj namjerava kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine.

- Budući da je grad Kranj multikulturna zajednica u Republici Sloveniji, već sada planiramo uključiti sve one gradove s kojima smo surađivali i predstavljanje njihove kulture u našu kandidaturu. U Osijeku smo vezano uz sudjelovanje na konferenciji "Zelena energija", jer smo mi u Kranju oko toga već neke stvari odradili - kazuje gradonačelnik Kranja, kojemu je ovo bio prvi službeni posjet gradu na Dravi. Kranju je, kaže zaključno, velik izazov 2021. godina i početak slovenskog predsjedanja Vijećem Europske unije, jer će se na Brdu kraj Kranja održati glavni protokolarni događaj. D.Ku.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike