Crna kronika
RADNI VIKEND POLICIJE

Pijani vozač mora 30 dana u zatvor i plaća 14.300 kn
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Većina zaustavljenih pijanih vozača morala se se trijezniti i očekuju ih visoke novčane kazne
SLAVONSKI BROD



Intenzivan je bio protekli vikend za prometne policajce Policijske uprave brodsko-posavske. Imali su više intervencija u prometnim nesrećama koje su skrivili pijani vozači mopeda i motocikla. Nekoliko je vozača završilo na triježnjenju, a jedan i u zatvoru.


Prekršajni sudac iz Slavonskog Broda nije imao razumijevanja za 27-godišnjeg vozača mopeda kojega je promptno poslao mjesec dana u zatvor te mu odredio 14.300 kuna kazne za niz prekršaja koje je napravio. Sve se zbilo u petak oko 17.15, kada se dogodila prometna nesreća koju je prouzročio 27-godišnjak počinivši pritom više prometnih prekršaja. Vozio je neregistriran i tehnički nepregledan moped prije polaganja vozačkog ispita, bez kacige na glavi i s 1,0 promila alkohola u krvi. U vožnji je udario u automobil, kojim ga je u tom trenutku pretjecala 28-godišnjakinja. Vozač mopeda nakon sudara je pobjegao, no policija ga je pronašla i zadržala u policijskoj zgradi do otriježnjenja. U jutarnjim satima predan je u Općinski sud na žurni prekršajni postupak gdje mu je sudac odredio jednomjesečni zatvor i novčanu kaznu od 14.300 kuna.


Tijekom vikenda prometni policajci u prometu zaustavili nekoliko alkoholiziranih ‘‘kapitalaca‘‘. U subotu je u Slavonskom Brodu na otriježnjenju zadržan 38-godišnjak koji je upravljao automobilom s 2.04 promila alkohola u organizmu, a u PP Nova Gradiška na otriježnjenju je zadržan 24-godišnjak, zbog 1.96 promila alkohola u organizmu. U nedjelju u 15.20, u Slavonskom Brodu, Dudinjak, u prometu su zaustavili 54-godišnjaka koji je u organizmu imao velikih 3.69 promila, a istoga dana u 0.45 sati na otriježnjenju je zadržan 47-godišnjak koji je upravljao automobilom (također u Slavonskom Brodu) s 2.90 promila alkohola u organizmu.

Tijekom vikenda u Slavonskom Brodu, na Poloju, održano je veliko okupljanje motociklista, s više od 5000 sudionika. Na motosusretima nije bilo incidenata, no jedan nevezan događaj ostat će zabilježen u policijskoj evidenciji. U nedjelju oko 5.10, u Splavarskoj ulici koja vodi prema Poloju, 23-godišnjak je upravljajući motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i s 1.14 promila alkohola u organizmu, sletio na travnatu površinu, udario u rasvjetni stup te zajedno sa 23-godišnjim putnikom, koji nije na glavi imao kacigu, pao na biciklističko-pješačku stazu. Obojica su teško ozlijeđeni te zadržani u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Mladi vozač je prekršajno prijavljen.


Milan Bugarić
POLICIJA
KONTROLA

PROMETA SE

NASTAVLJA
SLIJETANJE AUTOMILA S AUTOCESTE
Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je i o prometnoj nesreći koja se u subotu oko 19.35 dogodila na autocesti A3 kod Okučana. Očevid je pokazao da je 25-godišnji državljanin Francuske, upravljajući Golfom švicarskih registracijskih oznaka, zbog nedržanja strane kretanja, u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem automobila te vozilom sletio s kolnika. Automobil se potom višestruko prevrnuo i probio zaštitnu žičanu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 25-godišnji vozač je lakše, a 74-godišnji putnik teško ozlijeđen. Obojici je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom sudu. Pretpostavlja se da je vozač zaspao za vrijeme vožnje.
Najčitanije iz rubrike