Ekonomija
RAZVOJ PODUZETNIŠTVA

Gotova investicija u Gospodarskoj zoni Antunovac
Objavljeno 4. svibnja, 2019.
Nataša Tramišak kaže kako PIA ima puno potencijala, a posebno je namijenjen mikro i malim poduzetnicima

Poduzetnički inkubator i akcelerator u Gospodarskoj zoni Antunovac otvorit će se za mjesec dana, a na tom je objektu, za koji svi vjeruju da će biti zamašnjak za nove poduzetnike, posebice one koji će se baviti sofisticiranim tehnologijama, ostalo još samo tjedan dana posla.To su, pregledavši posljednje završne radove tvrtke Projektgradnja, koja je ostvarila to arhitektonsko djelo Darka Ojvana, izjavili osječko-baranjski župan Ivan Anušić i Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac, koja je nositeljica projekta vrijednog više od 20 milijuna kuna. - Ideja o PIA Antunovac nastala je prije nekoliko godina, projektiran je i prijavljen na EU fondove. Uspjeli smo proći zahvaljujući našoj Razvojnoj agenciji RODA i aktivnostima svih koji su bili uključeni u taj projekt, dvadesetak milijuna kuna vrijedan objekt površine 3200 kvadrata. Ima jako puno prostora za nove poduzetnike, mlade, ali i sve one koji žele ostvariti svoj posao i kojima je potrebna pomoć. To će od sada u ovom objektu moći i ostvariti. Projekt Općine Antunovac je velik, bitan i kvalitetan. Usporedbe radi, 20-ak milijuna kuna vrijedi objekt, a izvorni općinski proračun je 4 milijuna kuna. Mislim da ta usporedba dovoljno govori koliko je projekt velik i zahtjevan - kazao je Anušić.
Nedavno je raspisan natječaj za zakup poslovnog prostora poduzetnika koji bi radili u PIA, a Anušić pretpostavlja da će dominirati profil poduzetnika iz IT sektora.
Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva, koja je partner Općini na projektu, kaže kako očekuje velik interes.
- PIA ima puno potncijala i u pravo je vrijeme napravljen u GZ Antunovac. Posebno je namijenjen mikro i malim poduzetnicima, kojima upravo i treba ovakva pomoć da bi se mogli razvijati i postati veće i ozbiljne tvrtke. Postoji interes iz IT sektora, tvrtki informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ali i ostalih koje su vezane uz uslužne djelatnosti, arhitektonske, knjigovodstvene te sve ostale. U planu je u ovom prostoru napraviti kombinaciju tvrtki različitih djelatnosti, koje bi jedna drugoj mogle biti potpora i širiti poslovanje izvan inkubatora i GZ Antunovac, koja je inače u proširenju. Otvorili smo i javni poziv za dolazak razvojnih agencija, dakle poduzetničkih i potpornih institucija koje će biti na usluzi poduzenticima za dobivanje nepovratnih sredstava EU fondova, ali i za sve ostale usluge - kaže Tramišak. Na raspolaganju im je 36 poslovnih prostora, 34 ureda, dva poslovno-proizvodna, dva coworking prostora, veliki konferencijski prostor za 150 sudionika... Načelnik Tubanjski je zadovoljan, kazao je da je ovo rezultat dugogodišnjeg rada bivšeg načelnika, sadašnjeg župana, i RODE. Objekt je obišao i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Matijević. Darko Pejić

VRATA SU OTVORENA SVIMA
- Projekt je dobro pripremljen i odrađen. Općina Antunovac kroz poduzetničku zonu i sama traži investitore da se uvjere koje pogodnosti nudimo gospodarstvu. Najavljujem da ćemo sljedeće godine kroz sredstva u proračunu pronaći model i sigurno tražiti potpore za poduzetnike koji će doći i raditi ovdje u zoni. Vrata su otvorena i lokalnim i ostalim poduzetnicima, svi mogu doći i javiti se, jer nama je cilj da se ovdje zaposle ljudi iz općine Antunovac prije svega, ali i svi ostali - kaže Tubanjski.
Ivan Anušić

župan osječko-baranjski

Objekt vrijedan više od 20 milijuna kuna jako je važan za općinu Antunovac, poduzetnike i stanovnike koji će tamo naći posao, posebice u IT sektoru. Prostora ima za puno poduzetnika
Možda ste propustili...

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike