Regija
POSTAVILI WEB-KAMERE

Dvorac Mailath i perivoj na dlanu
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Odlučili smo svijetu pokazati ono čime se najviše ponosimo, kaže gradonačelnik Goran Aladić
DONJI MIHOLJAC



U središtu Donjeg Miholjca postavljene su dvije panoramske kamere koje 24 sata emitiraju prijenos, a snimaju dvorac Mailath.


U obuhvatu kamera je i perivoj ispred dvorca i u svakom trenutku može se vidjeti što tamo se događa, a moći će se pratiti i sve manifestacije koje se budu odvijale na tom prostoru. Zahvaljujući postavljenim web-kamerama live streaming iz Donjeg Miholjca može se gledati s bilo kojeg mjesta na planetu.


- Ono čime se grad Donji Miholjac uvijek može ponositi je dvorac Mailath. Odabran je za praćenje on-line jer ima kulturno-povijesnu vrijednost i što je turistička atrakcija. Odlučili smo svijetu pokazati ono čime se najviše ponosimo u gradu, a to je upravo dvorac Mailath. Meni osobno, to je najupečatljiviji simbol grada Donjeg Miholjca, lijepo izgleda i zašto se ne bi mogao vidjeti u bilo kojem dijelu svijeta putem interneta – kaže gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.


Donji Miholjac je tako stao uz bok nekim od najvećih hrvatskih gradova i destinacija poput Dubrovnika, Splita, Rijeke, Zagreba, Varaždina, Opatije... No Donji Miholjac još uvijek nije među gradovima koji ima mogućnost odašiljati 24-satni panoramski prikaz u svijet preko stranice LiveCamCroatia, nego je moguće pratiti samo preko YouTuba.


- Web-kamere postavljene su na YouTobe i preko tog servisa može se pratiti svaki trenutak na dvorcu i ispred. Naš grad još uvijek nema mogućnost da se dvorac Mailath može pratiti preko stranice LiveCamCroatia, ali planiramo i to riješiti – poručuje gradonačelnik Goran Aladić.
Postavljanje nadzornih kamera na željene lokacije i prijenos uživo na web-stranici, naime, novi je način komuniciranja s ciljanom publikom, a interaktivne slike mogu se jednostavno pregledavati putem interneta. Spajanjem na internet iz bilo kojeg djela svijeta, iste te kamere mogu se koristiti i u turističkoj promidžbi, prezentacijama i promocijama općenito.


Snježana Fridl
Legenda o gradnji dvorca
Građen od 1903. do 1906., jedan je od posljednjih sagrađenih dvoraca početkom 20. stoljeća za vrijeme vladavine Austrougarske Monarhije. Navodno je razlog za gradnju dvorca bilo obećanje koje je grof Mailath dao caru Franji Josipu I. koji je Donji Miholjac posjetio 12. rujna 1901. godine, a to je da će do njegova sljedećeg posjeta sagraditi dvorac u lovačkom stilu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike