Mozaik
HRVATSKA DELEGACIJA ZA EUROSONG

Plesač Diego Siquera dio je Rokovog tima
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Nastupao je i uz dvije hrvatske eurovizijske predstavnice - Franku i Ninu

Potvrđeno je kako će Diego Amador Homem de Siqueira Silva (skraćeno Diego Siqueira) biti još jedna plesna podrška eurovizijskom nastupu Roka Blaževića u Tel Avivu.


Taj 30-godišnji Brazilac sa stalnim boravištem u Hrvatskoj plesom se bavi odmalena, a najveću je strast pronašao u hip-hop kulturi. Nastupao je i koreografirao nastupe diljem svijeta, okušao se u brojnim plesnim stilovima (jazz dance, balet, popping, ballroom, locking, house, breakdance), a danas podučava ples u četiri plesna studija u Zagrebu i trenira više od stotinu plesača.


Nastupao je uz mnoge estradne zvijezde, među ostalima, i uz dvije hrvatske eurovizijske predstavnice - Franku Batelić (na Dori) i Ninu Kraljić (na Zagrebačkom festivalu 2019.), a voli se baviti humanitarnim radom…
Obožavam Hrvatsku

- Otkako sam saznao da ću nastupiti na Eurosongu, najiskrenije, s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem odbrojavam dane do odlaska u Tel Aviv. Hrvatska je moj novi dom, ovdje živim već devet godina i obožavam ovu lijepu zemlju i njezine ljude. Zahvaljujem HRT-u i autorskom timu koji su mi dali ovo veliko povjerenje i iskazali mi čast da kao plesač nastupim uz hrvatskoga predstavnika Roka Blaževića. Vjerujte mi - moje brazilsko srce kuca za pobjedu Hrvatske i ove sjajne pjesme i izvođača! Obećavam da ću dati sve od sebe da plesnim pokretom na najbolji mogući način obojim ovu divnu glazbenu priču. Sjajan smo tim, veseli me što Hrvatska na Eurosong šalje mladost, poletnost, iskrenost i velik talent - takav koncept, siguran sam, ne može proći nezapaženo! Ma pobijedit ćemo, hrvatsko-brazilska kombinacija sigurno je dobitna! - kaže Diego.


Roko nam otkriva kako je plesna podrška točno ono što je nedostajalo novom konceptu nastupa.


- Pravi je užitak pripremati eurovizijski nastup uz podršku ovakvih umjetnika. Endi i Diego su izvanserijski plesači, izvođači neprocjenjiva scenskoga iskustva i neviđene plesne energije. Sretan sam što na sceni neću biti sam i što smo naš koncept obogatili nastupima takvih genijalaca. Uz to, sjajno se slažemo, prava smo si podrška i već sada mogu reći da funkcioniramo kao prava obitelj, a timski je duh na ovakvim projektima najvažniji. Pripreme su u punome jeku, intenzivno radimo na nadgradnji našega nastupa i upijamo svaki savjet našega koreografa Lea Mujića. Ovo je iskustvo koje se pamti cijeli život, ne predstavljaš svaki dan svoju zemlju na Eurosongu, a posebno me veseli što ću imati ovakvu scensku podršku u plesačkim zvijezdama kao što su Endi i Diego! - priča Roko.
Uskoro videospot

Endi ne krije zadovoljstvo što će plesni duo imati tu čast i braniti hrvatske boje te biti umjetnička podrška Roku.

- Roko je izvanserijski pjevač, mladi kolega čijem se pjevačkom umijeću divim! On svojim ogromnim talentom opravdava ulogu hrvatskoga predstavnika i toliko sam sretan što je to na Dori prepoznala publika, ali i žiri. Bio sam dijelom njegova tima i na Dori, a u trenutku proglašenja pobjede obuzela me je neopisiva sreća da sam spontano i zaplakao. Ispunjen sam kada je talent prepoznat, a najviše kada se mladima da šansa i vjeruje u njihov uspjeh - kaže Endi.Uskoro izlazi i službeni videospot za pjesmu "The Dream", a Hrvatsku će Roko Blažević predstaviti druge polufinalne večeri 16. svibnja, na 64. Eurosongu, koji se od 14. do 18. svibnja održava u izraelskom Tel Avivu. T.K.
pripreme
ZA NASTUP U PUNOM SU JEKU
Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike