Osijek
USKRS U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE

Prigodni darovi korisnicima Doma
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Različitim projektima, ali i prigodnim poklonima, predstavnici Grada i Županije čestitaju blagdan i 50. rođendan Doma

U Domu za starije i nemoćne Osijek 10. travnja 2019. održan je prigodni uskrsni program za sve korisnike, koji su svojim dolaskom uveličali i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić te predsjednik Savjeta za građanske inicijative OBŽ-a Ivan Radić.

Priredbu su otvorili članovi Hrvatskog obrtničkog pjevačkog i glazbenog društva "Zrinski" s nekoliko crkvenih pjesama, kao uvod u proslavu nadolazećeg blagdana, kojima su štićenicima i njihovim najmilijima poželjeli sve najbolje. Naglasili su kako već niz godina njeguju prijateljstvo te da se uvijek rado odazovu na sve događaje kojima mogu obogatiti život korisnika. Dom u svibnju ove godine slavi 50 godina djelovanja, a Grad je, na inicijativu ravnatelja Doma Vjekoslava Ćurića, odobrio rješenja na temelju kojih će se na nekoliko lokacija postaviti šatori za proslavu, što je u ime gradonačelnika Ivana Vrkića okupljenima prenio potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić. "Ravnatelj nam je predložio da za ovaj današnji posjet kupimo hodalice na četiri kotača, a nakon što sam to prezentirao gradonačelniku, nije bilo dileme te smo ih kupili dvije", poručio je Šerić. Blagdan, ali i rođendan Doma bili su povod da i županija sudjeluje u darivanju, a to je u ime župana Ivana Anušića učinio Ivan Radić. "Županija i Dom za starije i nemoćne izuzetno dobro surađuju, pa tako u povodu 50. obljetnice imamo jednu jako lijepu vijest, a to je da će u okviru energetske obnove Dom biti obnovljen, jer, ako ga bolje pogledamo, vidimo da mu je to zbilja potrebno. Vrijednost tih radova je 12 milijuna kuna, a počet će, nadamo se, početkom ljeta. Tu su i ostali projekti, kao što je projekt prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, s partnerima iz Apatina i Subotice, gdje će Dom dobiti novi odjel, a projektom "Zaželi" zaposlit će se 12 žena na području općina Antunovac i Vladislavci koje će pomagati starijima i nemoćnima s tih područja. Mislim da su to uistine lijepe vijesti i dobre stvari, najstariji to doista zaslužuju, a iako nisam generacija štićenika, ipak sam nečiji unuk i znam da je ljubav između unuka i njihovih baka i djedova neizmejrno velika i posebna. Ravnatelj je izrazio želju, s obzirom na puno zelenila u Doma i oko njega da Županija donira kosilicu, što je župan, odnosno Županija, sa zadovoljstvom i učinio", istaknuo je Radić.

Ovo je također bila prilika da se u Domu istakne one, ali i da im se zahvali, koji su svojim radom i zalaganjem na poseban način pridonijeli svakodnevnom životu u zajednici. Ravnatelj Vjekoslav Ćurić uručio je zahvale dvama štićenicima, Ivanu Patakiju i Ruži Sekereš za uložen trud i vrijedne ruke, koje, kako priznaje i sam, primjećuje svaki dan.

Ema Nenadić
Najveći dom za starije i nemoćne u regiji
Dom za starije i nemoćne Osijek najveći je dom tog tipa u regiji, a zapošljava 88 djelatnika koji se brinu o gotovo 350 korisnika. Od svog osnutka, 16. svibnja 1969.,, kada je imao 50 jednokrevetnih i 15 dvokrevetnih soba, danas je to prostor od 16.000 kvadrata s 270 soba. Potreba za luksuznijim smještajem ispunjena je gradnjom depandanse 1987. Život u Domu obogaćen je različitim aktivnostima, poput igranja društvenih igara, rada na računalu, čitanja knjiga, ali i proslava, predavanja, čak i kraćih izleta.
Ivan Pataki

štićenik Doma za starije i nemoćne

Ja samo želim da nam svima bude lijepo, svim korisnicima i zaposlenicima. O našem vanjskom prostoru brinem se iz srca, jer to me zaista veseli. Ova zahvala me uistinu iznenadila i dirnula, nisam ju uopće očekivao.
Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike