Regija
PRVO U POŽEŠTINI

Otvoreno reciklažno
dvorište u Pleternici
Objavljeno 9. travnja, 2019.
PLETERNICA


Pleternica je dobila suvremeno reciklažno dvorište u poduzetničkoj zoni, vrijedno 2,5 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran sa 85 posto iz EU-fondova, nositelj projekta je Grad Pleternica, a sufinancirali su ga sa 12 posto Ministarstvo regionalnog razvoja i s tri posto Grad. Otvaranju su nazočili ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš.


- Grad Pleternica je u punom smislu riječi "zeleni grad", ima svoju mini hidrocentralu, vlasnik je priznanja "pametni grad", grad koji punu pažnju posvećuje energetskoj učinkovitosti, smanjenju potrošnje električne energije, smanjenju emisije ugljičnog dioksida, te proizvodnji energije iz obnovljivih izvora energije. Sve su to komponente zaštite okoliša, a tome smo pridodali i reciklažno dvorište. Ovo je prvo reciklažno dvorište u Požeštini – kazala je gradonačelnica Antonija Jozić te najavila brojne edukacije u svrhu pravilnog odlaganja otpada. Reciklažnim dvorištem upravljat će Komunalac Požega, a radit će svaki radni dan od 9 do 16 sati.


- Vjerujem da će uskoro svih naših pet općina i pet gradova dobiti reciklažna dvorišta – kazao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Ministar Čorić obišao je reciklažno dvorište opremljeno kontejnerima i spremnicima za prikupljanje 32 vrste otpada. AGM Kruna
Možda ste propustili...

ŽELE BOGATIJI DRUŠTVENI ŽIVOT

Mladi se po selima smatraju zakinutima

NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

Uz dobru opremljenost potrebno je educirati i građane

UDRUGA UMIROVLJENIH I PRIČUVNIH POLICAJACA

Hode “Ratnim putem PP Đakovo”

Najčitanije iz rubrike