Regija
NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

Uz dobru opremljenost potrebno je educirati i građane
Objavljeno 30. travnja, 2024.

POŽEGA

Pripadnici Hitne služne Požeško-slavonske županije obilježili su svoj nacionalni dan i naTrgu sv. Terezije u Požegi održali prezentaciju opreme i svojih aktivnosti. Cilj je da se na Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS) iskoristi kako bi se građani informirali  i senzibilizirati o specifičnostima ove djelatnosti te educirali da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

Kako je rekao dr.Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu požeško-slavonske županije, opremljenost požeške službe je na razini razvijenijih europskih država, ali bi svakako uspješnosti doprinijelo kada bi se na javnim mjestima osiguralo što više defibrilatora za hitnu pomoć, kojima mogu rukovati prema uputama i sami građani.


Prema dostupnim podacima, od 1,5 milijuna pacijenata koliko ih godišnje zbrine bolnička i izvanbolnička HMS, čak 80 posto pacijenata koji traže pomoć nisu hitni pacijenti, te usporavaju brzinu rada HMS-a i dovode u opasnost živote ljudi koji imaju neko stvarno hitno stanje. Stoga su djelatnici hitne službe diljem Hrvatske obilježili Nacionalni dan HMS-a otvaranjem svojih vrata za građane koje su kroz razgovor i dijeljenje informativnih letaka upoznali s načinom rada HMS-a na dobrobit sigurnosti cijele zajednice. (B.S.T.)

 

Možda ste propustili...

U NAŠIČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Otvara se smjer za medicinske sestre

UVJETI ZA OPORAVAK KAO U TOPLICAMA

Dom zdravlja Slatina po opremi je slavonski vrh

GRADSKA LIMENA GLAZBA OSNOVANA JE 1898.

Za prvosvibanjsku budnicu nije im teško ustati u 4 sata

Najčitanije iz rubrike