Osijek
STANOVNICI KOPAČEVA TRAŽE POLICIJSKU INTERVENCIJU

Kroz Kopački rit jurcaju i 100 na sat i ugrožavaju sigurnost, posebno djece
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
To se mora riješiti jer vrtić koji se gradi u Kopačevu upravo je na toj cesti, poručuje biljski načelnik Cickaj

Alarmantno je stanje u Parku prirode Kopački rit, gdje se, kako upozoravaju mještani Kopačeva, juri dvostruko brže nego što je dopušteno, ugrožavajući turiste i stanare u Podunavskoj ulici. Kopačani traže zaštitu jer su zabrinuti za sigurnost, ponajprije djece, koja su na ulici uz usku cestu ili na igralištu, a automobili jure i sto na sat.

Pitaju je li moguće da se u Kopačevu, u Podunavskoj ulici, koja vodi do Prijemnog centra PP Kopački rit, postavi prometni znak ograničenja brzine na bar 50 kilometara na sat. "Ovdje jurcaju i 100 na sat, a naša su djeca vani na igralištu i na ulici. Nogostup nemamo, godinama se borimo s time. Stiglo je lijepo vrijeme, sve je više automobila i motora na cesti. Ni šetati ne možemo preko vikenda ili provozati se biciklom kad krenu turisti... Ne daj Bože da netko nastrada! Jedini promenti znak koji postoji je kod Prijemnog centra pa molimo, ako je moguće, da se nešto poduzme", stoji u apelu mještana Kopačeva na jednoj od društvenih mreža.

"Ma džaba i da stoji znak, isto bi tako vozili. Treba policija tamo češće mjeriti brzinu. Ispisali bi se kazni samo tako", komentira drugi. Jedna mještanaka komentira da su "jedne godine tražili i ležeće policajce, ali ništa..." pa dodaje da bi policija u njihovoj ulici mnogo zaradila. "Definitivno ležeći policajci i ograničenje 30 km/h", jedan je od komentara.

Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, zauzeo se za rješavanje tog problema, posebice zbog toga što će u toj ulici biti novi dječji vrtić. "Što se tiče sigurnosti prometa, puno smo toga učinili na području cijele općine i činimo i dalje sve što možemo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Policijskom upravom osječko-baranjskom. Učinit ćemo sve kako bismo riješili ovaj problem. Mi smo ovde zbog građana i nema razloga da im se ne pomogne. Znak ili ležeći policajac zasigurno su manji zahvati od drugih kojima smo riješili druge prometne probleme. Prioritet su nam mještani i njihova sigurnost, kao i sigurnost svih koji posjećuju našu općinu. To se mora riješiti jer, naglašavam, vrtić koji se gradi u Kopačevu upravo je na toj cesti, pa ćemo učiniti sve što bude potrebno kako bi se sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice djece i roditelja, dovela na razinu koju propisuje zakon", poručuje biljski načelnik Cickaj.
D. Pejić
Kako se baš u Podunavskoj ulici gradi novi dječji vrtić, Općina će učiniti sve da riješi prometne probleme
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike