Osijek
IZLOŽBA U DONJOGRADSKOM OGRANKU GISKO-A

Slike srednjoškolke Sare Valjetić
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (Trag bana Josipa Jelačića 24a) može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Sare Valjetić pod nazivom ‘‘Šizma‘‘, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Sara Valjetić rođena je u Osijeku 2001. godine, gdje pohađa Ekonomsku školu. Planira upisati Akademiju za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Ovo je njezina prva izložba. Najveća joj je strast umjetnost, točnije surealizam i apstrakcija. Njezini radovi vrlo rijetko prikazuju situacije i likove iz realnoga svijeta, pa tako i naziv njezine izložbe ‘‘Šizma‘‘ označava podjelu dviju, najčešće, sukobljenih strana, u ovome slučaju realnoga i nerealnoga. Poanta njezinih radova jest otvoriti što više očiju te uvjeriti ljude na prihvaćanje svačijih razlika i fizičkih i psihičkih. Od tehnika najčešće koristi olovku, akvarel i ulje na platnu.

Detaljnije obavijesti o izložbi zaintersirani mogu potražiti u donjogradskom ogranku GISKO-a ili na telefonskom broju 506 110.D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike