Učionica
VINKO VIDMAR, V. D. PREDSJEDNIKA STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU:

„Anketa omogućava studentu da svoje mišljenje i stav izrazi kao pojedinac“
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Jedinstvena sveučilišna studentska anketa u mjesecima rujnu i listopadu česta je tema studentskih rasprava. Ako uzmemo u obzir da je za akademsku godinu 2017./2018. anketi pristupilo skoro 70 % studenata od onih koji mogu pristupiti, rezultati se ankete mogu uzeti kao vjerodostojni, s obzirom na udio izlaznosti.

Jedini problem koji mogu vidjeti jest pristup ocjenjivanju, odnosno ispunjava li student anketu objektivno ili subjektivno. Stoga bih pozvao studente da anketi pristupe odgovorno i povjerljivo. Anketa služi u svrhu unaprjeđivanja kvalitete studija i u svrhu poboljšanja predavačke platforme koju student pohađa. Statistike govore da su studenti zadovoljni studijem, no Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku svakom studentu pristupa kao pojedincu. Svaki je pojedinac dio kolektiva i njegova prava kao i glas ponekad ne pripadaju mišljenju većine. Anketa upravo omogućava to da student izrazi vlastito mišljenje te svojom ocjenom izrazi realan stav. Ocjena 4,6 govori o pozitivnom položaju Sveučilišta i predavačkoga kadra, kao konkurentna slika kvalitete studija pri našem Sveučilištu te stečenoj diplomi.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

2

RAZGOVOR: TAJANA MOHNACKI, OSJEČKA MAGISTRICA KULTURALNOGA MENADŽMENTA, ODNEDAVNO GLOBALNA POTPREDSJEDNICA ERASMUSOVE STUDENTSKE MREŽE (ERASMUS STUDENT NETWORK)

Glavni cilj, na koji ću se usmjeriti u svojem mandatu, bit će priznavanje rada studenata volontera

3

ODJEL ZA FIZIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Provode brojna važna znanstvena istraživanja i projekte te razvijaju međunarodnu suradnju i mobilnost