Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Individualni razgovor roditelj-odgojitelj bar jednom godišnje
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Nakon niza godina informiranja roditelja o napretku i/ili eventualnim teškoćama djeteta tek s vrata, u prolazu, u Dječjem vrtiću Osijek od ove godine roditelji sve djece imaju priliku za individualni razgovor s odgojiteljicama. Novost je odlično prihvaćena.

Riječ je o jednom od prvih reformskih poteza nove ravnateljice te ustanove, Marije Štambuk Čabaj, koja je još tijekom kandidature za tu poziciju isticala važnost suradnje odgojitelja i roditelja mališana kao osnovnog preduvjeta za kvalitetan odgoj djece. “Informacije” su kao pilot-projekt počele lani u ožujku, i to kao mogućnost za roditelje djece u programu predškole te vrtićke djece u godini prije polaska u školu. Kako su naišle na odobravanje roditelja, danas su mogućnost za sve. Roditelji se za individualne razgovore mogu upisati u raspored koji su odgojiteljice svake skupine dužne istaknuti na vidiljivo mjesto. Razgovori se održavaju jednom mjesečno, nakon 16 sati, a tim bi “informacijama” trebala nazočiti i oba roditelja i obje djetetove odgojiteljice. Također, preporuka je da roditelji minimalno jednom u pedagoškoj godini iskoriste mogućnost individualnog razgovora.

- Smatram da je važno uspostaviti dobar odnos odgojitelja i roditelja, kao i usvojiti želju roditelja da imaju na raspolaganju vrijeme “jedan na jedan” s odgojiteljem svoga djeteta. Do sada su se takve informacije roditeljima davale u žurbi, s vrata. Više to nije slučaj. Dobivamo povratnu informaciju od odgojiteljica da se ova mogućnost koristi, ali koliko te na čemu se temelje invididualni razgovori, doznat ćemo u prvom procesu evaluacije, koji bi trebao biti završen u ožujku - kaže ravnateljica.

Također, na oglasnim su pločama za roditelje istaknuta imena osoba koje rade u vrtiću i kojima se mogu obratiti ako imaju potrebe (pedagog/pedagoginja, psihologinja, defektologinja), kao i kontakt predstavnice roditelja Dječjeg vrtića Osijek te web-adresa vrtića. Akutalna je i nova internetska stranica, preglednija i jednostavnija za uporabu preko mobilnih uređaja, a sadržava i sve obrasce koje je potrebno ispuniti pri upisu djeteta u vrtić/jaslice. I. Solar
Riječ je o jednom od prvih reformskih poteza nove ravnateljice Dječjeg vrtića Osijek, Marije Štambuk Čabaj
Najčitanije iz rubrike