Crna kronika
BROJNE INTERVENCIJE VATROGASACA

Vikendica nestala u velikom požaru
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
PETRIJEVCI

U subotu oko 18.42 zbog kratkog spoja na električnim instalacijama došlo je do požara improvizirane vikend-kuće u naselju Karašica kod Petrijevaca načinjene od autobusa i drvene konstrukcije. Potpuno je izgorio improvizirani objekt – šasija autobusa, unutrašnjost, drvena konstrukcija s krovištem i terasom te pripadajućim stvarima. Vlasniku je nastala šteta od oko dvadeset tisuća kuna. Požar se proširio na grede dviju susjednih vikend-kuće. Na jednoj susjednoj vikendici nagorjelo je pet nosivih greda krovišta, a materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna. Na drugoj susjednoj kući došlo je do pucanja salonit-ploča, a materijalna šteta iznosi oko dvije i pol tisuće kuna.

- To je bilo strašno. Izgorjelo je valjda u deset minuta. Plamen je sukljao u visinu tri do četiri metra iznad žica. Sreća pa nitko nije stradao - kazala nam je stalna mještanka vikend-naselja Karašica. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka dojavu o požaru primilo je u 18.40. Na intervenciju je upućeno devet vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 18.54 utvrdili smo da gori vikendica. Budući da je postojala opasnost širenja požara na dva stambena objekta, gašenje smo vršili s tri mlaza vode. Požar smo u vrlo kratkom vremenu lokalizirali i spriječili širenje. Dolaskom članova DVD-a Retfala s dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca predali smo im požarište i daljnji tijek intervencije - doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca. Osječki vatrogasci nastavili su s intervencijama i u nedjelju. Prvo su u 4.18 dobili poziv u pomoć iz naselja Sjenjak. Dolaskom na mjesto intervencije nakon samo dvije minute, utvrdili su da se u stanu nalazi osoba kojoj je pozlilo i ne može sama otvoriti vrata stana. Specijalnim alatom pokidali su bravu na ulaznim vratima stana i osobu predali djelatnicima Hitne pomoći.

U 12.04 iz osječkog Kliničkog bolničkog centra stiže dojava da je pacijentu potrebno skinuti prsten. Dolaskom na mjesto intervencije, na Odjel neurologije, specijalnim alatom za rezanje prstena skinuli su pacijentu prsten s natečenog prsta. U 14.47 stiže dojava da u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 3 gori dimnjak. Vatrogasci su zatekli požar grede koja se nalazila uz dimnjak te su je ugasili minimalnom količinom vode. Požar dimnjaka predali su dežurnom dimnjačaru da ga sanira.S.Lacić
Vatra je vikendicu u naselju Karašica uništila za 10-ak minuta
9

vatrogasaca JPVP-a Osijek upućeno je na intervenciju kod Josipovca
Najčitanije iz rubrike