Regija
PAKRAČKI PROJEKT "TRI PLUS"

U pronatalitetnom programu 70 obitelji
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
PAKRAC

U projekt "Tri plus" - program demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca, koji se provodi od 1. srpnja 2018., dosad je uključeno 70 obitelji, a projekt se nastavlja i u 2019. godini, priopćeno je iz Grada. U tijeku je podnošenje zahtjeva za uključivanje u program ili izjava o nepromijenjenim okolnostima za one koji su u program bili uključeni lani, a obrasce, izjave te popis potrebne dokumentacije i ostale informacije moguće je dobiti ili osobno u zgradi gradske uprave, Trg bana J. Jelačića 18, ured 128, ili preuzeti na službenoj stranici Grada www.pakrac.hr.

Zahtjeve i izjave bit će moguće podnijeti tijekom cijele godine, a oni koji ih podnesu do 31. siječnja bit će uključeni u ovogodišnjim program tijekom svih 12 mjeseci, obavještavaju iz gradske uprave. U prvih 6 mjeseci provođenja programa, navode, isplaćena je 91.000 kuna. Podsjećaju da je program namijenjen roditeljima koji žive na području Pakraca i imaju troje i više djece u dobi od 0 do 18, odnosno do 25 godina starosti ako se redovito školuju, a nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade. U sklopu ove mjere određuje se dodjela nepovratnih sredstava za podmirivanje cijelog godišnjeg troška komunalne naknade, zatim iznos od 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove, a određuju se i pogodnosti vezane uz troškove redovitog programa dječjeg vrtića. U mjeru su uključeni i troškovi prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece, a njezini su korisnici u punom iznosu oslobođeni i naplate parkiranja u Pakracu.
Grad nastavlja i provođenje dodatnih poticajnih mjera Tako će i dalje za treće dijete, uz redovitu jednokratnu naknadu od 2500 kuna, obitelji biti isplaćeno i dodatnih 500 kuna pomoći za kupnju opreme za novorođenče kao i prigodni poklon-paket. Paket, dodatnih 500 kuna pomoći te propisanih 3500 kuna jednokratne pomoći dobit će i obitelji novorođenih za četvrto, peto i svako sljedeće dijete. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike